25/04/2024
Ελλάδα | Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 - 22:03

Παράταση για φορολογικές οφειλές έως 10 Απριλίου για τους άνω των 70 και έχοντες αναπηρία 80% (video)

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μίλησε για τα μέτρα που θα οδηγήσουν στο να μην συνωστίζονται πολίτες σε τράπεζες και εφορίες εν μέσω κορωνοϊού

Και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παίρνει τα μέτρα της, ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχει συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Την Τρίτη (31/3) ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον κορωνοϊό, αναφέροντας ότι «για να αποφευχθεί η εικόνα που είδαμε σήμερα στις τράπεζες, παρατείνεται η καταβολή φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας που είναι άνω των 70 ετών και που έχουν αναπηρία 80% μέχρι 10 Απριλίου. Από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών».

Είπε ακόμη ότι «από τις 16 Μαρτίου όλες οι εφορίες της χώρας λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες».

Επίσης, ανέφερε ότι είναι ήδη διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος, σημειώνοντας ότι «η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία».

Τέλος, ο Γ. Πιτσιλής δήλωσε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα δοθεί η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet, κάτι που λειτουργεί ήδη και για τις οφειλές που δεν είναι σε ρύθμιση.

Μοιραστείτε το: