19/04/2024
Ειδήσεις | Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 - 14:18

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2021

Ένα χρόνο πίσω πάει το Euro * Αυτό αποφάσισε και ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ στη συνδιάσκεψη με τις Ομοσπονδίες

Ο κορωνοϊός πλήττει το ποδόσφαιρο. Την Τρίτη (17/3) διεξήχθη η κρίσιμη συνδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις 55 ομοσπονδίες – μέλη και η πρόταση όλων ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο για το φετινό καλοκαίρι να πάει για έναν χρόνο αργότερα.

Έτσι, η μεγάλη διοργάνωση θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΟΥΕΦΑ.

Πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι μετέδωσαν από νωρίς την είδηση, ενώ και η Νορβηγική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το Euro αναβάλλεται και θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021.

Επίσης, προς το παρόν αναβάλλονται όλες οι διοργανώσεις της και τα φιλικά ανδρών και γυναικών.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΥΕΦΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΟΥΕΦΑ σήμερα ανακοίνωσε την αναβολή του EURO 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν.

Όλες οι διοργανώσεις υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ και τα ματς (συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών) για τα κλαμπ και τις εθνικές ομάδες τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες έχουν μπει σε αναμονή και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Τα πλέι οφ για το EURO 2020 και τα διεθνή φιλικά, προγραμματισμένα για τα τέλη Μαρτίου, θα διεξαχθούν τώρα στο διεθνές παράθυρο στις αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του EURO 2020.

Η απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και ακολούθησε την τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τους αντιπροσώπους από 55 ομοσπονδίες καθώς και από εκπροσώπους από την ένωση των ευρωπαϊκών κλαμπ, FIFPro ώστε να φτιαχτεί ένα πλάνο για τις διοργανώσεις που έχουν διακοπεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ήπειρο».

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η υγεία των φιλάθλων, του προσωπικού και των παικτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με αυτό το πνεύμα, η ΟΥΕΦΑ κατέθεσε μια σειρά επιλογών έτσι ώστε οι διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένα πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, με όλους να αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να θυσιάσουν κάτι για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό ότι, ως όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η ΟΥΕΦΑ οδήγησε τη διαδικασία και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Η αναβολή του EURO 2020 συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την ΟΥΕΦΑ, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστεί η ζωτική χρηματοδότηση των λαϊκών ομάδων, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας. Ο σκοπός αυτός πέρα από το κέρδος αποτέλεσε κατευθυντήρια αρχή στην λήψη αυτής της απόφασης για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

Μοιραστείτε το: