28/03/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 - 21:57

VAR ό,τι να' ναι και... 1-1 Λαμία - Αστέρας

Με πέναλτι στις καθυστερήσεις που δεν έπρεπε να δοθεί, οι Αρκάδες πήραν το βαθμό μέσα στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας * Με 10 παίκτες από το 72' οι φιλοξενούμενοι

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση Λαμία - Αστέρας Τρίπολης, με την οποία έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (27/1) και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Όμως, όπως και στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ έτσι και σε αυτό κόντρα στους Αρκάδες, οι γηπεδούχοι αδικήθηκαν από τη διαιτησία.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προηγήθηκε στο 64' με τον Μπιανκόνι, στο 72' απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Σουάρεθ αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης με πέναλτι του Ιγκλέσιας το οποίο όμως δεν έπρεπε να δοθεί καθώς είχε προηγηθεί παράβαση παίκτη των φιλοξενούμενων.

Σε γενικές γραμμές το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους «κυανόλευκους», πάντως, να αξίζουν τη νίκη και τον Αστέρα Τρίπολης να λέει και «ευχαριστώ» που τουλάχιστον πήρε τον βαθμό.

Σε ένα ισορροπημένο αλλά μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς μεγάλες φάσεις και συγκινήσεις, η Λαμία ζήτησε πέναλτι στο 14' σε χέρι του Βαλιέντε αλλά ο Ζαχαριάδης είπε «παίζετε» θεωρώντας το ακούσιο. Από εκεί και πέρα δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο πέραν ενός σουτ του Τασουλή στο 22' και μία κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ στο 36' που δεν ανησύχησαν καθόλου τον Θεοδωρόπουλο.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον μέχρι το 61' όταν οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μία κεφαλιά του Σουάρεθ. Τρία λεπτά αργότερα, η Λαμία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ όταν ο νεοεισελθών Μπιανκόνι εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Παπαδόπουλο και έγραψε τ0 1-0. Μάλιστα, το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 72' όταν ο Σουάρεθ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα οι Αρκάδες τα έπαιξαν όλα για όλα, βγαίνοντας μπροστά, και στο 78' έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 με τον Ιγκλέσιας, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Τελικά η πίεση τους καρποφόρησε στο 91' όταν ο Αργεντινός χαφ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ασίγκμπα και το υπέδειξε με χρήση VAR ο Ζαχαριάδης. Ωστόσο, όπως φάνηκε από το ριπλέι, είχε προηγήθηκε καθαρό χέρι του Μουνάφο κάτι που ο ρέφερι δεν είδε ποτέ...

Βάντερσον, Αντέτζο και Δημούτσος ξεχώρισαν για τη Λαμία ενώ ο Μουνάφο, ο Τασουλής και ο σκόρερ Ιγκλέσιας ήταν οι διακριθέντες από πλευράς φιλοξενούμενων.

Διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Δημόπουλο (Φλώρινας) και Αϊναλή (Μακεδονίας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) και AVAR ο Φωτιάδης (Κέρκυρας). Τέταρτος ήταν ο Δραγούσης (Κιλκίς).

Κίτρινες: 32' Βασιλόγιαννης, 74' Καραμάνος, 90' Βάντερσον, 90+6' Σκόνδρας - 27' Χαουρέγκι, 33' Βαλιέντε, 44' Βλάχος, 54', 72' Σουάρεθ, 55' Άνχελ Μαρτίνεθ, 90+5' Παπαδόπουλος

Κόκκινες: 72' Σουάρεθ

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας (9' λ.τρ. Βύντρα), Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε (60' Μπιανκόνι), Καραμάνος (90+2' Καραμάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Άνχελ Μαρτίνεθ, Βαλιέντε (66' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (46' Κρέσπι), Τασουλής (74' Αντζουλάς), Λουίς Φερνάντεθ, Χαουρέγκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: