20/04/2024
Άλλα αθλήματα | Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 - 21:05

Τσιτσιπάς, Στεφανίδη και πόλο Ολυμπιακού οι κορυφαίοι του 2019

Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ

Πολύ ωραία εκδήλωση διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας (9/12) ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής, ανακοινώνοντας τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού για το 2019, παρόντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Καλύτερος αθλητής ψηφίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει σπουδαία σεζόν με αποκορύφωμα βέβαια την κατάκτηση του ATP Finals του Λονδίνου.

Ο 21χρονος πρωταθλητής υπερτέρησε των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λευτέρη Πετρούνια, ενώ στις γυναίκες κορυφαία αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα και η οποία προτιμήθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες σε σχέση με την Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και τη Μαρία Σάκκαρη (τένις).

Σε ό,τι αφορά την κορυφαία ομάδα της χρονιάς, νικήτρια ήταν η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που πήρε το νταμπλ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας πίσω τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, και την Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ.

Παράλληλα, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο προπονητής του στίβου Γιώργος Πομάσκι, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ψηφίστηκε ο κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία ψηφίστηκε η Εθνική Ομάδα Κωφών Μπάσκετ Γυναικών.

Μοιραστείτε το: