19/04/2024
Κόσμος | Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 - 08:24

O Tραμπ στηρίζει Κύπρο για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ σε Αναστασιάδη επ' ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου

Στο πλευρό της Κύπρου για την προσπάθειά της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στέκεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας στη Λευκωσία την Τετάρτη (2/10), με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου.

«Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ενέργειας, της αντιτρομοκρατίας, της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειές της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της Κύπρου ώστε να απολαμβάνουν διαρκή ειρήνη», αναφέρεται σχετικά.

Στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπογραμμίζει ότι η Ρωσία και η Κύπρος συνδέονται με φιλικούς δεσμούς και συνεργασία.

Αναλυτικά: «Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, όπως και η εφαρμογή των κοινών μας έργων στον τομέα της βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης, του πολιτισμού και άλλων, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Μοιραστείτε το: