25/04/2024
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ | Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 - 21:00

Πικρός αποχαιρετισμός για τον Ατρόμητο

Οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν με 0-2 από τη Λέγκια μέσα στο Περιστέρι και αποκλείστηκαν από το Γιουρόπα Λιγκ * Είχε δοκάρι στο 17' η ομάδα του Αναστασίου

Μέχρι εκεί μπορούσε... Την ήττα με 0-2 από τη Λέγκια Βαρσοβίας γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης (14/8) ο Ατρόμητος λέγοντας «αντίο» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με προίκα το 0-0 του πρώτου αγώνα, οι «κυανόλευκοι» είχαν θεωρητικά το προβάδισμα για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ωστόσο, στη ρεβάνς του Περιστερίου, οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που έδειξαν πιο έτοιμοι και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πήραν τη νίκη.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι, ωστόσο στην επανάληψη «χάθηκε».

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα, με τον Ατρόμητο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 17' όταν το φάουλ του Ρόσα κατέληξε στο δοκάρι. Σιγά, σιγά οι δευτεραθλητές Πολωνίας πήραν μέτρ, εκμεταλλευόμενοι και πολλά ατομικά λάθη των «κυανόλευκων» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, και στο 29' έκαναν το 0-1 χάρις στο γκολ του Στολάρσκι με διαγώνιο σουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι «κυανόλευκοι» άσκησαν μία μικρή πίεση στα αντίπαλα καρέ και στο 45+1' είχαν μία πολύ στιγμή όταν ο Λέβτσουκ απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει στον Μανούσο από γύρισμα του Βέλλιου.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Βέσοβιτς σέντραρε και ο Γκβίλια με πλασέ στην κίνησε νίκησε τον Μέγιερι. Το γκολ «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου οι οποίοι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να βγάλουν την παραμικρή αντίδραση. Μάλιστα, η μοναδική αξιόλογη στιγμή τους ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ρισβάνη να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Καλύτερος και με διαφορά των γηπεδούχων ήταν ο Ρόσα ενώ καλά τα πήγε και ο Χαρίσης. Από πλευράς νικητών πολυτιμότερος ήταν ο Γκβίλια, με τους Στολάρσκι και Αντρέ Μαρτίνς να είναι μεταξύ των διακριθέντων.

Διαιτητής ήταν ο Ολλανδός Μπας Νάιχαους, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπας Φαν Ντόνχεν και Ρότζιερ Χόνι. Τέταρτος ήταν ο επίσης Ολλανδός Σίμεν Μούλντερ.

Κίτρινες: 43' Ρισβάνης, 85' Κατράνης - 27' Ρότσα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίο): Μέγιερι, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Καχίλα (58' Ουγκράι), Μάντσον (69' Ούμπιντες), Χαρίσης, Ρόσα, Μανούσος, Βέλλιος (83' Ενσικουλού).

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (Αλεξάνταρ Βούκοβιτς): Μαγιέτσκι, Στολάρσκι, Λέβτσουκ, Γεντρέιτσικ, Ρότσα, Καφού, Αντρέ Μαρτίνς, Γκβίλια, Βέσοβιτς (68' Νάγκι), Λουκίνιας (78' Καρλίτος), Κουλένοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: