19/04/2024
ΑΡΗΣ | Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 - 00:41

Προέχουν τέσσερις μεταγραφές για τον Άρη

Τι είπε στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος

Απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και απαντήσεις για θέματα που αφορούν την επόμενη περιείχε η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη (22/5) ο αθλητικός διευθυντής του Άρη Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τα μεταγραφικά, ανέφερε ότι οι «κίτρινοι» έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση τεσσάρων παικτών, λέγοντας σχετικά: «Ο Άρης έχει θέσει ως προτεραιότητα να ενισχυθεί με κεντρικό αμυντικό, οκτάρι, επιθετικό και πλάγιο επιθετικό».

Επίσης, είπε:

Για το ύψος του μπάτζετ: «Το γνωρίζω ήδη, όμως δεν είναι ανακοινώσιμο από την πλευρά μου, είναι κάτι που αφορά τον ιδιοκτήτη».

Για τον Ματέο Γκαρσία: «Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλύσουμε οικονομικά τον σύλλογο για οποιονδήποτε παίκτη. Η Λας Πάλμας - επίσημα - μας ζήτησε 3 εκατομμύρια ευρώ. Τους έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση. Σε αυτήν την πρόταση βαδίζουμε, δίχως να κάνουμε ούτε λίγο δεξιά ή αριστερά, ακόμα κι αν χάσουμε τον Γκαρσία. Εξαρτώνται πολλά, επίσης, από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να βάλουμε έναν παίκτη απέναντι από τον πρόεδρό του να τον δικάσει, αν επιμένουμε δηλαδή προβάλλοντας συνεχώς στη Λας Πάλμας την πρόθεσή του. Όπως σας έχω πει από τθην πρώτα μέρα, ήταν και είναι μία υπόθεση που θα πάρει χρόνο. Εκτός αν έρθει μια ομάδα που θα δώσει τα 3 εκατομμύρια και τότε φυσικά εμείς θα αποσυρθούμε από την υπόθεση».

Για τον Ροζ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα: την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Είναι δυναμικό το ζήτημα τώρα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να υποστηρίξουμε τα 300.000 ευρώ που είναι η ρήτρα του ποδοσφαιριστή, όπως επίσης δεν ισχύει (σ.σ ως πρόταση του Άρη) το "μείνε ελεύθερος και έλα". Έχουμε καλή επικοινωνία με την άλλη πλευρά και όταν το αισθάνεσαι αυτό, μπορείς να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο».

Για την περίπτωση του επιθετικού της Λουγκάνο, Αλεξάντερ Γκερντ: «Είναι ένα από τα παιδιά που κοιτάμε. Όχι το μοναδικό όμως. Και δεν με προβληματίζει η ηλικία του».

Για τα εσωτερικά του ήδη υπάρχοντος ρόστερ: «Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανέναν, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση θα τη συζητήσουμε».

Για τον Κουέστα και τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχουμε ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τον Κουέστα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχει λήξει το θέμα. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων στη δεύτερη φάση της μεταγραφικής περιόδου, αφού "κλείσουμε" δηλαδή τους τέσσερις που οπωσδήποτε θέλουμε».

Για τον Φετφατζίδη: «Δεν έχει κάποια κίνηση ως τώρα με τον Γιάννη. Γνωρίζουμε ότι ψάχνει το μεγάλο συμβόλαιο αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν έχω κάνει κάποια κίνηση ακόμη».

Για το πότε αναμένεται η επιστροφή του Γκάμα: «Στις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Προσδοκούμε και ελπίζουμε πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμος στον δεύτερο γύρο (σ.σ χρονικά) από αυτούς που θα παίξουμε στο Europa League».

Για τον Μαρτίνες: «Με το Νίκο η ατυχία ήταν ότι όσο ήταν εκείνος εδώ εγώ έλειπα, ενώ όταν γύρισα είχε ήδη φύγει για την Αργεντινή. Αλλά θα του στείλω το συμβόλαιό του να το υπογράψει από εκεί».

Για τον Βαλεριάνο: «Δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μας».

Στην αρχική του τοποθέτηση είχε αναφέρει τα ακόλουθα: «Συναντήθηκα με τον κ. Καρυπίδη στις 22 Ιουνίου και ήρθαμε σε συμφωνία για τον σχεδιασμό της ομάδας επισήμως στις 28-29 Ιουνίου. Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό, ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου είχε τρέξει ήδη από τους κ. Ερέρα και Καρυπίδη το προηγούμενο διάστημα.

Ξεκινήσαμε με μια πάρα πολύ σημαντική δυσκολία όσον αφορά στο να βγούμε στην αγορά στο εξωτερικό λόγω της προηγούμενης κατάστασης του Άρη, του παλιού χρέους προς ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές και προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα χρήματα τους ή ακόμα τα διεκδικούν. Βρήκαμε έτσι αρκετές κλειστές πόρτες και προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά στο όνομα του Άρη. Νομίζω ότι το έχουμε κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία, αν και ήταν πολύ δύσκολο.

Η αρχική μας προσέγγιση στο θέμα του ρόστερ ήταν να μην αδικήσουμε ένα παιδί απ' όσα ήδη υπήρχαν στην ομάδα. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε προπονήσεις στις αρχές Ιουλίου και μάλιστα επρόκειτο να ξεκινήσουμε στο Ρύσιο, όμως τότε είχαμε έργα εκεί και έτσι επιλέξαμε να πάμε στα 3-5 Πηγάδια, κάτι που δεν αποτέλεσε οργανωμένη προετοιμασία, απλά βρήκαμε εκεί το κατάλληλο μέρος λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Και επιλέξαμε να κάνουμε αποτίμηση για τα παιδιά εκεί. Αξιολογήσαμε κάποια παιδιά, άλλα τα κρατήσαμε και άλλα έφυγαν όπως ξέρετε.

Νομίζω ότι στην πρώτη φάση του ρόστερ - και για τις όποιες δυσκολίες είχαμε στο πρώτο εξάμηνο - είχαμε σχετικά ποιοτικό έμψυχο δυναμικό. Τα παιδιά δούλεψαν σωστά στην Ολλανδία με τον προπονητή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Ερέρα, που ήταν πολύ σοβαρός μέχρι και την τελευταία ημέρα της συνεργασίας μας αλλά και αξιόλογος ως άνθρωπος, άσχετα αν διαφωνήσαμε κάποια στιγμή στην φιλοσοφία της ομάδας, που για μένα είναι κάτι πολύ βασικό και η συμφωνία γύρω από αυτήν αποτελεί αρχή μου.

Στη συνέχεια, έγινε η επιλογή του κ. Παντελίδη, περάσαμε από πολλά κύματα, πολλές δυσκολίες και πλήρωσε και ο ίδιος το κόστος, για το οποίο ήταν βέβαια ενήμερος: "του είχα πει ότι στους πρώτους δύο-τρεις μήνες θα βασανιστούμε". Το ήξερε όταν ήρθε, γνώριζε ότι αυτό το πράγμα πιθανόν να οδηγούσε σε αποτυχία, παρόλα αυτά οδήγησε σε επιτυχία. Επωμιστήκαμε όλο το βάρος εκείνη την περίοδο εννοείται - και ο κύριος Καρυπίδης. Είχαμε μια άτυχη στιγμή στο Κύπελλο, που μας πείραξε. Δεν ήταν σωστό για τον κόσμο πρώτα απ' όλα, αλλά και για εμάς, να αποκλειστούμε από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ήταν κι αυτό κομμάτι της διαδικασίας, πάντως, και έπρεπε να το ζήσουμε, γιατί ίσως αυτό μας οδήγησε να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα στον δεύτερο γύρο.

Για μένα, η στιγμή που είδα να αλλάζουμε ήταν όταν ηττηθήκαμε από τον Παναιτωλικό. Παρότι όλοι αναφέρονται στον αγώνα της Ξάνθης, κόντρα στον Παναιτωλικό είδα προσωπικά μια ομάδα να τρέχει επί ενενήντα λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Είχαμε ατομικά λάθη που οδήγησαν στην ήττα, αλλά εγώ είδα την ιδέα της ομάδας. Γι' αυτό αποκλειστήκαμε και από τον Εργοτέλη. Δεν είχε δυνατότητα τότε η ομάδα να επαναλαμβάνει τα επίπεδα απόδοσης με τα τρεξίματα που είχε και ο αποκλεισμός κόστισε και σε εμάς και στα ταμεία της ομάδας, μιας και ενδεχομένως να είχαμε ένα γεμάτο "Κλεάνθης Βικελίδης" άλλες δύο φορές, αλλά και στον εγωισμό των παικτών και σε εμάς τους ίδιους.

Στην πορεία του πρωταθλήματος, λοιπόν, αρχίσαμε να βγάζουμε αυτά που πιστεύουμε και θέλουμε. Θέλαμε την 4η θέση, κυνηγήσαμε τον Ατρόμητο, ο οποίος είναι μία πολύ διαφορετική ομάδα από εμάς. Ο Ατρόμητος είναι πιο αμυντική ομάδα και στηρίζεται περισότερο στη φυσική δύναμη των παικτών. Είναι και μία ομάδα που είναι δύο χρόνια μαζί. Εμείς είμαστε πιο πιο τεχνική. Μας έπιασε τότε η νεροποντή (σ.σ έβρεχε καταρρακτωδώς στη Θεσσαλονίκη) και όταν συναντάμε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ακριβώς λόγω της φύσης μας ως τεχνική ομάδα.

Φτάσαμε στον στόχο μας, πάντως. Η καθημερινότητα μπορεί να θεωρείται αυτονόητη από εσάς, αλλά ήταν δύσκολη διαδικασία και εμπειρία - και για μένα. Είχαμε διάφορα θέματα και με το ρόστερ και με το κλαμπ, αλλά και το δύσκολο διάστημα της αλλαγής προπονητή. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που στήριξε και εμένα και τον κ. Παντελίδη και φτάσαμε να έχει η ομάδα για του χρόνου πιο εύκολο έργο, στο να επαναλάβει - αρχικά - το φετινό. Σας ξαναλέω ότι στην αρχή δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Στόχος, λοιπόν, είναι να ξαναπετύχουμε - κατ' ελάχιστον - το αυτονόητο. Και σίγουρα μια καλύτερη πορεία στο Κύπελλο.

Πέρα από τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, η διοίκηση φρόντισε να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα τις εργασίες στις εγκαταστάσεις. Είναι κάτι που δεν βλέπετε εσείς και ο κόσμος, όμως είναι κάτι που βοηθά την δική μας καθημερινότητα και "βγάζει" καλό προφίλ στους ποδοσφαιριστές που έρχονται και σε αυτούς που θέλουμε να εντάξουμε. Έτσι, το κτήριο στο Ρύσιο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Το να φτιάξουμε το γήπεδο επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προπόνηση, όπως και ο εδώ (σ.σ στο "Κλεάνθης Βικελίδης") αγωνιστικός χώρος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Ο χώρος των αποδυτηρίων, επίσης, προκαλεί πλέον τον παίκτη να μπαίνει και να καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε έναν πολύ σοβαρό σύλλογο. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα πράγματα στο Ρύσιο, θα αλλάξουμε το χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Υπήρχαν και υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες είναι ένα πρόβλημα που κουβαλά ο οργανισμός αρκετά χρόνια. Καταλαβαίνω ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να φτάσει το σύλλογο σε επίπεδο οργάνωσης "10". Παρ' όλα αυτά, σιγά σιγά και χωρίς πολλά οικονομικά ρίσκα, ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο οργάνωσης και φέτος θα είμαστε σε πολύ αξιόλογο. Έχουμε να δουλέψουμε σε διάφορους τομείς που δεν φαίνονται σε εσάς, όπως ο ιατρικός. Μας στοίχισαν τραυματισμοί και οι αποθεραπείες ποδοσφαιριστών. Έχουμε βρει ένα πλαίσιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα medical department (σ.σ ιατρικό τομέα) και ο πρόεδρος δίνει το "ΟΚ" να προχωρήσουμε. Είναι κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος, αλλά και κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στον Άρη για να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη.

Βραχυπρόθεσμος στόχος, λοιπόν, ήταν να βάλουμε τον Άρη ξανά στο προσκήνιο. Να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, που είναι και η δική μου φιλοσοφία, ψάχνω παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση. Δεν ονειροβατώ για του χρόνου, πρέπει να καλύψουμε αρκετά πεδία και μας απασχολούν πολλά πράγματα. Δεν ασχολούμαι προσωπικά με εσωτερικά, διοικητικά θέματα.

Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό στο Κύπελλο, βέβαια, δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση, ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας, να παραπλανήσω τον κόσμο. Ένα πράγμα, λοιπόν, που περνά από την τύχη, με την κλήρωση, που εξαρτάται από την κατάσταση του αντιπάλου ή και την δική σου όταν θα έρθει ο αγώνας, δεν μπορώ να το θέσω ως βασικό στόχο της ομάδας. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και πάνω σε αυτό θα δούμε τι κάνουμε και θα πούμε ότι αν έρθει κάτι καλό, θα το κυνηγήσουμε. Δεν μπορώ ως τεχνικός διευθυντής να στηρίξω τη δουλειά μου σε κάτι τυχαίο από τη στιγμή που και το ρόστερ δεν εχει διαμορφωθεί ακόμη. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν είμαστε καλά, θα φτάσουμε μακριά.

Είναι πολύ σημαντικό η φετινή χρονιά να έχει συνέχεια. Η αρχική φιλοσοφία του κ. Ερέρα πέρυσι ήταν να βρούμε και να δομήσουμε μια ομάδα, της οποίας ο σχηματισμός θα ήταν 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Αυτή η ομάδα, όμως, στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Ντε Χααγκ, άλλαξε σχηματισμό και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε έκτοτε ποτέ. Πάρα μόνο στο παιχνίδι κυπέλλου μέσα στην Τούμπα. Συμπερασματικά, ότι είχαμε ως φιλοσοφία μέχρι εκείνη τη στιγμή άλλαξε εν μία νυκτί. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί ως ομάδα.

Φέτος, μίλησα με τον κ. Παντελίδη και θα αλλάξουμε σχηματισμό. Θα υπάρξει μετάβαση βέβαια μέχρι να τον αντιληφθούν όλοι και εννοώ οι παίκτες. Πιθανώς να μη γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα το κάνουμε στο πρωτάθλημα - και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε - και θα το στηρίξουμε ως Άρης, γιατί αυτό θα οδηγήσει τον Άρ στην επόμενη μέρα. Δουλειά δική μου είναι να προσπαθώ να πηγαίνω την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Όταν έρθει η ώρα, είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε το στάδιο της κριτικής, με ανεπιτυχή αποτελέσματα που θα φέρουμε και με μια περίοδο κάμψης μέχρι να "απορροφήσει" ο οργανισμός τον νέο τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την φιλοσοφία που με διέπει ως τεχνικός διευθυντής. Και καθήκον μου είναι η εξέλιξη της ομάδας βάσει ενός πρότζεκτ. Αυτό το πλάνο πιστεύω είναι το σωστό για την πρόοδο της ομάδας με ή χωρίς τον Διαμαντόπουλο και το κάθε φυσικό πρόσωπο».

Μοιραστείτε το: