24/04/2024
Champions League | Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 - 21:42

Τα τρία «ερυθρόλευκα» εμπόδια!

Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ, το a-sports.gr σας παρουσιάζει τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο γ' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ, λοιπόν! Αυτές τις τρεις ομάδες θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για τη σεζόν 2013-14.

Οι Πειραιώτες ναι μεν απέφυγαν τα μεγαθήρια και τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο και πάλι βρίσκουν στο δρόμο τους εμπόδια μεγάλα, που χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να ξεπεραστούν.

Ειδικότερα οι «Αετοί» της Λισσαβώνας και η γεμάτη αστέρια Παρί του Λοράν Μπλαν ξεκινούν ως φαβορί για το «ένα-δύο» στο γ' γκρουπ, με τους «ερυθρόλευκους», βέβαια, να έχουν ως στόχο να... χωθούν ανάμεσα. Ακόμα και αν δεν καταφέρει, όμως, ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει να πάρει την τρίτη θέση από την Άντερλεχτ, την οποία απέδειξε και στο φιλικό του «Γ. Καραϊσκάκης» ότι... έχει. Το a-sports.gr σας παρουσιάζει τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα... 

Αποφασισμένοι «Αετοί» 

 
benfika

Από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισσαβώνα, προέρχεται το πρώτο... εμπόδιο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Η Μπενφίκα, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1904, είναι μια ομάδα που θέλει να ξεχάσει την περσινή εφιαλτική χρονιά, κατά την οποία έχασε μέσα σε λίγες ημέρες πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο, και μπαίνει στη σεζόν 2013-14 με όνειρα, φιλοδοξίες και στόχο να επιστρέψει στους τίτλους.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, οι «Αετοί» των 32 πρωταθλημάτων Λίγκας, 27 Κυπέλλων, 2 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και άλλων τίτλων δεν έχουν άλλη επιλογή και με τον Ζόρζε Ζέσους στο τιμόνι είναι καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουν! Το επιβλητικό «Ντα Λουζ», χωρητικότητας 65.674, είναι το κάστρο των «Μπενφικίστας» και αποτελεί μια από τις πιο καυτές και εντυπωσιακές έδρες της Ευρώπης.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπενφίκα μπαίνει στο δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες την είχαν αντιμετωπίσει το 2008 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την είχαν διαλύσει με το εντυπωσιακό 5-1.

Τις δύο ομάδες, ωστόσο, τις συνδέουν και δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν το ταξίδι Πειραιάς - Λισσαβώνα και αντίστροφα. Ο Λιούμπομιρ Φέισα, λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες άφησε τον Ολυμπιακό για την Μπενφίκα, με τη μεταγραφή να κλείνει στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Την αντίθετη διαδρομή, δηλαδή «Ντα Λουζ» - «Γ. Καραϊσκάκης», διέψραψε ο νέος αστέρας του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα.

Στα αρνητικά για την ελληνική ομάδα, το γεγονός πως η Μπενφίκα δεν έχει χάσει το βασικό κορμό της και μάλιστα έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων, τον 22χρονο Αργεντινό φορ Ροτζέλιο Φούνες Μόρι από τη Ρίβερ Πλέιτ αλλά και τον 24χρονο Σέρβο μεσοεπιθετικό Μιραλέμ Σουλεϊμάνι.

Το αστέρι: Όσκαρ Καρντόζο
Προπονητής: Ζόρζε Ζέσους

Και το ρόστερ: 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Αρτούρ Μοράις
Γιαν Ομπλάκ
Πάουλο Λόπεζ 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Στίβεν Βιτόρια
Λουιζάο Λουίς ντα Σίλβα
Μπρούνο Μπαρμπόσα Κορτέζ
Μάξι Περέιρα
Εζεκιέλ Γκαράι
Μανουέλ Αζεβέδο Σίλβιο
Ζαρντέλ Νιβάλντο Βιέιρα
Λισάντρο Λόπεζ
Λορέντζο Μελγκαρέχο
Στέφαν Μίτροβιτς 

ΜΕΣΟΙ
Ρούμπεν Αμορίμ
Φιλίπ Τζούριτσιτς
Εντουάρδο Σάλβιο
Νικολάς Γκαϊτάν
Νεμάνια Μάτιτς
Αντρέ Γκόμεζ
Αντρέ Αλμέιντα
Έντσο Πέρεζ
Λιούμπομιρ Φέισα
Τζόναθαν Ουρέτα Ουρεταβισκάγια 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μιραλέμ Σουλεϊμάνι
Χοσέ ντος Σάντος Λίμα
Όλα Τζον
Ροντρίγκο Μορένο Μασέδο
Λάζαρ Μάρκοβιτς
Όσκαρ Καρντόζο
Γιανίκ Ντιαλό
Ροτζέλιο Φούνες Μορί 

Πόλη του φωτός ή μήπως των... αστέρων; 

 

parisaintseemrn

Ονομάζουν το Παρίσι «πόλη του φωτός». Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του, όμως, στη γαλλική πρωτεύουσα και ανέλαβε τις τύχες της Παρί Σεν Ζερμέν ο ζάπλουτος σεΐχης Νάσερ αλ-Κελαϊφί εύκολα μπορεί να μετονομαστεί σε «πόλη των αστέρων».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Έντινσον Καβάνι, Εζεκιέλ Λαβέτσι, Λούκας Μόουρα, Χαβιέ Παστόρε, μεταξύ άλλων, συνθέτουν το... γαλαξία που καλείται να διαχειριστεί από τον πάγκο του ο Λοράν Μπλαν, ο οποίος έφτασε στο «Παρκ ντε Πρενς» φέτος αντικαθιστώντας τον Κάρλο Αντσελότι, που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γενικότερα η Παρί Σεν Ζερμέν χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, ισχυροποιείται, ενώ με τον Ιταλό κόουτς τη σεζόν 2012-13 έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην ιστορία της και πρώτου μετά το 1994!

Όσο για τη φετινή χρονιά; Οι Παριζιάνοι στο πρωτάθλημα δεν έχουν ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο (μία νίκη και δύο ισοπαλίες), ωστόσο κατέκτησαν το γαλλικό Σούπερ Καπ απέναντι στην Μπορντό.

Αυτός που μπήκε... φουριόζος στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ήταν ο ιδιοκτήτης της Παρί, ο οποίος, φέρνοντας στο «Παρκ ντε Πρενς» Έντισον Καβάνι με 65 εκατ. ευρώ, Μαρκίνιος με 35 εκατ. ευρώ και Ντιν με 15 εκατ., ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ομάδα του. Ευχή για τον Ολυμπιακό φυσικά είναι ο Νάσερ αλ-Κελαϊφί να σταματήσει εδώ τις προσθήκες και να αφήσει ως έχει το ρόστερ, το οποίο και πάλι απαρτίζουν ποδοσφαιριστές... άλλης κλάσης.

Το αστέρι: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Προπονητής: Λοράν Μπλαν

Και το ρόστερ: 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Νικολά Ντουσέζ
Σαλβατόρε Σιρίγκου
Μάικ Μενιάν

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Τιάγκο Σίλβα
Μαμαντού Σακχό
Μαρκίνιος Αοάς Κορέα
Άλεξ Ροντρίγκο Ντίας Ντα Κόστα
Ζουμανά Καμαρά
Λούκας Ντιν
Μάξουελ Καμπελίνο Αντράντε
Κριστόφ Ζαλέ
Φαν ντερ Βιλ 

ΜΕΣΟΙ
Μοχάμεντ Σισοκό
Ζερεμί Μενέζ
Μαθιέ Μποντμέρ
Τιάγκο Μότα
Μάρκο Βεράτι
Μπλαζέ Ματουιντί
Αντριέν Ραμπιότ
Χαβιέ Παστόρε
Λούκας Μόουρα
Νέεσκενς Κεμπανό 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Έντινσον Καβάνι
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Εζεκιέλ Λαβέτσι
Ζεάν Μόρις
Ερβίν Οντζέντα

Ο Θρύλος του Βελγίου...

 

anderlext2

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έτσι. Υπό την έννοια πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη μεγάλη δύναμη στο βελγικό πρωτάθλημα, μην έχοντας σοβαρό αντίπαλο. Μπορεί πέρσι να κατέκτησε τον τίτλο στο... νήμα από τη μικρούλα Ζούλτε Βάρεγκεμ, ωστόσο γενικότερα η Άντερλεχτ είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο ξεκινά ως το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Τα 32 πρωταθλήματα, τα 9 Κύπελλα και κυρίως οι 5 ευρωπαϊκοί τίτλοι κάνουν την ομάδα των Βρυξελλών να ζει με τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Έχοντας ως έδρα το «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», χωρητικότητας 28.063 θέσεων, ο βελγικός σύλλογος τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με τις ακαδημίες του και βγάζει ταλέντα τα οποία... μοσχοπουλάει. Τρανό παράδειγμα, ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Τσέλσι και η Άντερλεχτ έβαλε στα ταμεία της πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα του Τζον φαν ντερ Μπρομ, αφού, ακόμα και όταν αγοράζει, το κάνει... έξυπνα με παίκτες προοπτικής. Φυσικά, αυτό έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του, αφού, αν κοιτάξει κάποιος το ρόστερ της, είναι φανερό πως της λείπουν τα αστέρια. Αυτός που ξεχωρίζει σίγουρα είναι ο 25χρονος Αργεντινός επιθετικός Ματίας Σουάρεζ, ο οποίος αποκτήθηκε το 2008 από την Μπελγκράνο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και πλέον κοστολογείται περίπου στα 10...

Η Άντερλεχτ, λοιπόν, ναι μεν διαθέτει κάποιες καλές μονάδες, ωστόσο σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν τη φοβάται και σίγουρα την... έχει. Άλλωστε, το απέδειξε και στο φιλικό παιχνίδι που έπαιξαν οι δύο ομάδες αρχές Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 με γκολ του Σιόβα.

Το αστέρι: Ματίας Σουάρεζ
Προπονητής: Τζον φαν ντερ Μπρομ

Και το ρόστερ 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Σίλβιο Προτό
Τόμας Καμίνσκι
Νταβί Ροέφ 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Φαμπρίς Ν' Σακαλά
Ολιβιέ Ντεσάχτ
Μπραμ Νούιτινγκ
Τσεϊκχού Κουγιατέ
Μίκαελ Χέιλεν
Τσαντσέλ Μανγκουλού
Σαμί Μπουράρ
Βάντεν Μπόρε

ΜΕΣΟΙ
Ντεμί ντε Ζέου
Λούκα Μιλιβόγιεβιτς
Ντένις Πράετ
Άντι Ναγιάρ
Σάσα Κλιέσταν
Φέντε Βίκο
Γκιγιέμ Ζιλέ
Γιούρι Τιέλεμανς
Λεάντερ Ντεντόκερ
Ναμπίλ Ζααντί
Ρονάλντο Βάργκας
Μεχντί Ταρφί 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ματίας Σουάρεζ
Σιριάκ Γκοχί Μπι
Μάσιμο Μπρούνο
Φρανκ Ατσεαμπόνγκ
Οσβάλ Άλβαρες

Επιμέλεια: Νίκος Τζαλίδης

Μοιραστείτε το: