19/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 14 Απριλίου 2019 - 21:27

Λύγισε με πέναλτι ο Απόλλων Σμύρνης...

Με γκολ του Μπαΐροβιτς από την άσπρη βούλα ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 0-1 στη Ριζούπολη κόντρα στη μαχητική «Ελαφρά Ταξιαρχία», που δεν άξιζε να χάσει

Ήθελε τη νίκη γοήτρου, πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε... Ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα και παίζει για την ιστορία του, δεν μπόρεσε να καταγράψει το τρίτο φετινό του τρίποντο στο πρωτάθλημα, με τον Παναιτωλικό να παίρνει το διπλό με 1-0 το βράδυ της Κυριακής (14/4) για την 28η αγωνιστική.

Η αναμέτρηση στη Ριζούπολη, λοιπόν, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για αμφότερους τους αντιπάλους, με τους Αγρινιώτες να αγγίζουν το 0-1 στο 27', όταν ο Γκούγκα αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κοντοές ανέτρεψε τον Ντουάρτε, το πέναλτι δόθηκε και στο 31' ο Μπαΐροβιτς νίκησε τον Χουάντερσον, σημειώνοντας το τέρμα που έμελε να είναι το μοναδικό στον αγώνα.

Οι παίκτες του Λευτέρη Βελέντζα έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια του παιχνιδιού, ήταν ανταγωνιστικοί και παθιασμένοι, χωρίς η αλήθεια είναι να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Δεν άξιζε, ωστόσο, σε καμία περίπτωση την ήττα η «Ελαφρά Ταξιαρχία», με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να αρκείται στο προβάδισμα που είχε αποκτήσει και να μην απειλεί περαιτέρω τον γκολκίπερ των «κυανόλευκων».

Έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης, δύο «στροφές» πριν το φινάλε, παρέμεινε στους 10 βαθμούς, με τους Αγρόδημο και Βαφέα να ξεχωρίζουν κι ενώ ντεμπούτο έκανε ο νεαρός Οικονομόπουλος.

Τα «καναρίνια», από την πλευρά τους, με 36 πόντους διατηρούνται στην 7η θέση, ευελπιστώντας στις εναπομείνασες αγωνιστικές να προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό και να τερματίσουν στην τιμητική γι' αυτούς 6η θέση, με τους Ντίας, Μιχάι και Μπαΐροβιτς να είναι οι καλύτεροι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γρατσάνης του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τον Σαμοΐλη και τη Δέτση, αμφότεροι του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 20' Nαζλίδης, 90'+2 Αγρόδημος - 42' Ντουάρτε, 82' Ντίας, 86' Τσιγγάρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Xoυάντερσον, Στάθης (84' Οικονομόπουλος), Ναδάλες, Βαφέας, Κοντοές, Αγρόδημος, Ντ' Ούρσο, Ρώσση (73' Βάρκας), Μπεντινέλι, Ναζλίδης, Ελ Χέλβε (46' Ντεφεντερίκο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Αμαράλ (73' Μάρκος Πάολο), Mιχάι, Μαλής, Τσιγγάρας, Γκούγκα (90' Μπελεβώνης) Λουσέρο, Ντίας, Ντουάρτε, Μπαΐροβιτς (81' Παρράς).

Μοιραστείτε το: