29/03/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 - 21:30

Διέσυρε τον ανύπαρκτο ΠΑΣ η ΑΕΚ

Εκπληκτική για 45 λεπτά η Ένωση, πέτυχε όλα τα γκολ στο 0-4 μέσα στους «Ζωσιμάδες», αν και το... πάρτι ξεκίνησε στο 5' με πέναλτι-εφεύρεση του Κουμπαράκη * Είχαν και τρία δοκάρια στα Ιωάννινα οι «κιτρινόμαυροι»!

Είχε καιρό να θέλξει με την απόδοσή της, αλλά θυμήθηκε τον πολύ καλό της εαυτό... Εντυπωσιακό πέρασμα από τους «Ζωσιμάδες» έκανε η ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (14/1) και συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, βγάζοντας μάτια με την εμφάνισή της στο πρώτο 45λεπτο.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν χάρμα ιδέσθαι και... σφυροκόπησε τους Ηπειρώτες, μετρώντας τέσσερα γκολ και δύο δοκάρια, για να καταστήσει έτσι τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα.

Η επιλογή του Εβρίτη κόουτς να βάλει μαζί στον άξονα τους Μάνταλο και Μπακασέτα αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη, αφού οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών κι ενώ ο δεύτερος, βέβαια, είχε μείνει εκτός δράσης τον προηγούμενο ενάμιση μήνα, για να γυρίσει δριμύτερος μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους».

Εξαιρετικός στην επίθεση και ο Πόνσε, έπαιξε 21 λεπτά ως αλλαγή ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, με τον Σέρβο χαφ, πάντως, να περνά στο παιχνίδι όταν όλα είχαν κριθεί και είχε πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 27 βαθμούς στην 4η θέση και είναι στο -2 από τον τρίτο της κατάταξης Ατρόμητο, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να απογοητεύει από την πλευρά της και ήταν έντονες οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στις εξέδρες.

Ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική η εικόνα του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, δεν υπήρξε κάποιος που να ξεχώρισε και προφανώς υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον ΠΑΣ, που με 14 πόντους παραμένει στη 12η θέση.

Καταπληκτική ΑΕΚ...

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι «κιτρινόμαυροι» το α' ημίχρονο, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και... βάζοντας στα σχοινιά από την αρχή τους γηπεδούχους.

Η αληθεια είναι ότι ωφελήθηκαν από το γρήγορο 0-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 5', σε μια φάση όμως που δεν υπάρχει παράβαση (ο Πόνσε έπεσε πάνω στο πόδι του Αποστολόπουλου), αλλά από εκεί και πέρα ήταν καταιγιστικοί.

Λιβάγια και Μπακασέτας σημάδεψαν το δοκάρι στο 17' και το 19' αντίστοιχα, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου ήρθε και το 0-2 για την Ένωση με αυτογκόλ του Μιχαήλ.

Ο ΠΑΣ ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά, αλλά και στα μετόπισθεν υπήρχε μεγάλη... τρικυμία, με τον Πόνσε να την εκμεταλλεύεται στο έπακρο και με ισάριθμες κεφαλιές στο 45' και το 45'+2 να διαμορφώνει το επιβλητικό 0-4.

Το σφύριγμα της λήξης για το πρώτο μισό της αναμέτρησης έφερε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των Ηπειρωτών προς τους παίκτες του Πετράκη. 

Έριξε στροφές η ΑΕΚ, έχασε πέναλτι ο ΠΑΣ...

Όπως ήταν λογικό, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν... ταχύτητα στο β' ημίχρονο, αν και ο Χουλτ στο 49' σημάδεψε με τη σειρά του το δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ουζουνίδη αρκέστηκαν στο να παίξουν με το χρόνο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν λίγο πιο δραστήριοι και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ της τιμής.

Ωστόσο, ο Νικολιάς στο 63' είχε και αυτός δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάρκα από την άσπρη βούλα, με τον γκολκίπερ του «Δικεφάλου» να δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα έφερε το εμφατικό διπλό για τους πρωταθλητές, που πέρασαν άνετα από μια δύσκολη έδρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουμπαράκης του Συνδέσμου Θράκης με βοηθούς τον Χατζηνάκο του Συνδέσμου Δράμας και τον Τζιώτζιο του Συνδέσμου Θράκης.

Κίτρινες: 4' Αθανασιάδης, 11' Κριζμάν - 7' Μπακασέτας, 43' Οικονόμου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Νικολιάς (76' Νάουμετς), Παμλίδης (46' Σιόντης), Γιάκος (83' Ξύδας), Αθανασιάδης, Κριζμάν.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' λ. τρ. Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας (69' Κρίστιτσιτς), Γκάλο, Λιβάγια, Πόνσε (80' Μπογέ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: