28/03/2024
Ελλάδα | Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:42

Αποστασία για να πέσει η Ένωση Κεντρώων καταγγέλλει ο Λεβέντης

«Σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%» * Υπό διάλυση το κόμμα μετά την αποχώρηση Φωκά και τον υπ' ατμόν Σαρίδη

Υπό διάλυση βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων. Ο Αριστείδης Φωκάς γνωστοποίησε την Τρίτη (25/9) ότι ανεξαρτητοποιείται, εξηγώντας ότι «θέλει να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τους λόγους της αποχώρησής του, σημείωσε: «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Παράλληλα, ο Γιάννης Σαρίδης έχει αφήσει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, κάτι που, αν συμβεί, θα αφήσει το κόμμα με τέσσερις βουλευτές και δεν θα υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τον Λεβέντη να χάνει τα προνόμια του προέδρου του κόμματος.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη (26/9), έκανε λόγο για αποστασία, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι εγκαταλείψουν το κόμμα, δεν θα εκλεγούν ξανά βουλευτές.

Για τον Σαρίδη συγκεκριμένα εξήγησε ότι τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη στον Δημήτρη Καβαδέλλα τον οποίο εξύβρισε, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έκανε αλλά έστειλε και τα δικά του τελεσίγραφα.

Πάντως, ο Λεβέντης δηλώνει ότι δεν ανησυχεί, αφού εκτιμά ότι το κόμμα του θα μπει σίγουρα στη Βουλή με18 βουλευτές, υποστηρίζοντας πως η «αποστασία» ενισχύει την παράταξη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, έκανε και μια ιδιαίτερα αισιόδοξη πρόβλεψη: «Μέχρι τώρα είμαι πρόεδρος του 4%, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%».

Μοιραστείτε το: