28/03/2024
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ | Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:14

Αμανατίδης: «Η Football League όφειλε να κάνει και αυτή παρέμβαση στο Διαιτητικό»

Ο τεχνικός διευθυντής και β' αντιπρόεδρος του Πλατανιά ζητά να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, αλλιώς τονίζει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Η ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Σούπερ Λίγκας και έτσι «κλείδωσε» το μπαράζ μεταξύ του 13ου της πρώτης κατηγορίας και του 2ου της Β' Εθνικής.

Η απόφαση δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τη δεύτερη κατηγορία που ήθελε απευθείας άνοδο και των δύο ομάδων, με τον Βασίλη Αμανατίδη του Πλατανιά, με δήλωσή του την Τετάρτη (19/9), να τονίζει ότι θα έπρεπε και η Ένωση Β' Εθνικής να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προστατεύοντας την απόφαση που είχε παρθεί στο Δ.Σ.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής και β' αντιπρόεδρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα τηλεοπτικά, λέγοντας ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία,δεν μπορεί να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, σημειώνει ότι «το που θα τα βρεθούν τα χρήματα αυτά, είναι θέμα του κ.Βασιλειάδη. Ισως από τους ίδιους πόρους που βρέθηκαν τα χρήματα των επτά ομάδων της Super League».

Αναλυτικά η δήλωση: ««Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον υποβιβασμό τριών (3) ομάδων από την Super League και την απευθείας άνοδο μίας (1) από την Football League με τη 2η θέση ανόδου ή 4η υποβιβασμού να κρίνεται σε αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην 13η ομάδα της Super League και τη 2η της FootballLeague , εν μέρει δεν μας ικανοποιεί.

Η Football League όφειλε να κάνει και αυτή παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας και να προστατεύσει την απόφαση που είχαν πάρει στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, όλες οι ομάδες της Football League, για απευθείας άνοδο δύο (2) ομάδων και υποβιβασμό από την μεγάλη κατηγορία τεσσάρων (4).

Η στάση αυτή με προβληματίζει και με αφήνει με πολλά ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων των μελών της Football League, μολονότι οι αποφάσεις αυτές –όπως όλες άλλωστε που λαμβάνονται στα συμβούλια- είναι καταχωρημένες στα πρακτικά.

Οσον αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος, παραμένει αβέβαιο το αν θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2018, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί τηλεοπτική στέγη για τις ομάδες.

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης, πως η υπόσχεση του υφυπουργού Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη είναι προφορική και φυσικά το ποσό των 3.600.000 ευρώ δεν καλύπτει ούτε το 40% του προϋπολογισμού των μικρομεσαίων ΠΑΕ. Από την στιγμή, δε, που μοιράζεται από τον κρατικό κορβανά του εθνικού προϋπολογισμού στις επτά άστεγες ομάδες της Super League το ποσό των 17.000.000 ευρώ.

Το που θα τα βρεθούν τα χρήματα αυτά, είναι θέμα του κ.Βασιλειάδη. Ισως από τους ίδιους πόρους που βρέθηκαν τα χρήματα των επτά ομάδων της Super League.

Tέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον πρόεδρο μας, κ.Λεουτσάκο ότι στις 25-26 και 27 Σεπτέμβρη 2018 έχει αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας. Εάν μέχρι τότε ο Υφυπουργός, αποστείλει την πρόταση του για τηλεοπτική στέγη, τότε θα πρέπει να συγκαλέσει συνεδρίαση των μελών προκειμένου να αποφασισθεί αν θα την κάνουμε δεχτή και φυσικά στην συνέχεια να συγκαλέσει εκ νέου συμβούλιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, το οποίο για να ξεκινήσει θα χρειάζονται τουλάχιστον δέκα μέρες.

Ρωτάμε, λοιπόν, το πώς μπορεί να γίνει η σέντρα, από την στιγμή που υπάρχουν τόσες ελλείψεις και μάλιστα σημαντικές, με τον ίδιο τον κ.Λεουτσάκο να μου διαμηνύει σε συνάντηση που είχαμε χθες στα γραφεία της Football Legue, ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η πρώτη σέντρα».

Μοιραστείτε το: