20/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:24

Πολύ σκληρός για να την… πατήσει αυτός ο Ολυμπιακός!

Με γκολ του Νάτχο στο 92' οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 του σκληροτράχηλου Αστέρα Τρίπολης * Είχε ισοφαρίσει στο 67' ο Τόνσο την απίστευτη γκολάρα του Καμαρά στο 18'

Ο Ολυμπιακός της περσινής σεζόν που είχε την γκέλα στο... τσεπάκι τελείωσε, ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος φέτος να γυρίσει στην κορυφή και το απέδειξε το βράδυ της Κυριακής (16/9), ξεπερνώντας με 2-1 το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπροστά σε περισσότερους από 25.000 φιλάθλους του.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν καταιγιστική, έβγαλε όμως στοιχεία που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τους Πειραιώτες και αυτά είναι η ψυχή και το πάθος για να έρθει το τρίτο τρίποντο στο πρωτάθλημα με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στο... ρετιρέ της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΚ.

Οι Αρκάδες ήταν ανταγωνιστικοί και σκληροτράχηλοι, έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν ξανά τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», αλλά είπαμε, ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει εκτός από πολύ ποιοτικός να διαθέτει και ατσάλινο χαρακτήρα.

Τη λύση στο 92' έδωσε ο Μπίμπαρς Νάτχο, που είχε αντικαταστήσει λίγα λεπτά νωρίτερα τον και πάλι εξαιρετικό Καμαρά, με τον Ισραηλινό άσο να καθιστά σαφές ότι ο Μαρτίνς έχει την ευτυχία να διαχειρίζεται ένα πλούσιο σε αξία ρόστερ.

Από την πλευρά του, ο Αφρικανός μέσος ήταν και πάλι παντού, έβαλε και φανταστικό γκολ, ενώ σωστές αποδείχθηκαν οι διορθωτικές κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, βάζοντας Φετφατζίδη και Χασάν στο τελευταίο 20λεπτο αντί των φανερά κουρασμένων Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου.

Για τους «κυανοκίτρινους» ο Τόνσο έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη δεύτερη θητεία του στην Τρίπολη, καθώς στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε βρήκε δίχτυα και είχε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 86'.

Η ουσία για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, βέβαια, είναι ότι έμεινε στο μηδέν και πάλι κι ενώ είχαν προηγηθεί οι ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δεν το παράτησε ποτέ και δικαιώθηκε...

Οι Πειραιώτες μπήκαν με ορμή στο παιχνίδι και μόλις στο 5' ο Φορτούνης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Η υπεροχή εντέλει καρποφόρησε με την γκολάρα του Καμαρά στο 18', που έπιασε σουτ-δυναμίτη από τα 35 μέτρα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε μέσα από τη γραμμή και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Παπαδόπουλου, που τη βρήκε τελευταίος.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός έκοψε... ταχύτητα, ο Αστέρας άρχισε να βρίσκει χώρους στις αντεπιθέσεις και ο Μανιάς προειδοποίησε στο 56', πριν σκοράρει τελικά ο Τόνσο στο 67' με διπλή προσπάθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανικοβλήθηκαν, ήξεραν πως είχαν αρκετό χρόνο για να βρεθούν εκ νέου σε θέση οδηγού και το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας ανέβασε τα ποσοστά ενέργειας των γηπεδούχων.

Ο Παπαδόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση στην προβολή του Χασάν στο 80', όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπορούσε να αντιδράσει στο ωραίο σουτ στην κίνηση του Νάτχο ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Γκερέρο.

Ο έμπειρος μέσος έδωσε το έναυσμα για να πάρει... φωτιά το «Γ. Καραϊσκάκης», με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει ξανά τους παίκτες του Μαρτίνς στο γνώριμο γι' αυτούς σκηνικό του τελευταίου χρονικού διαστήματος, να τραγουδούν δηλαδή μαζί με τους οπαδούς τους μπροστά από τη Θύρα 7.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος του Συνδέσμου Λάρισας με βοηθούς τον Γκάγκα του Συνδέσμου Λάρισας και τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Κίτρινες: 65' Φορτούνης, 77' Βούκοβιτς - 4' Ιγκλέσιας, 90'+1 Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Καμαρά (83' Νάτχο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (72' Χασάν), Φορτούνης (74' Φετφατζίδης), Γκερέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (62' Τόνσο), Κώτσιρας (46' Φερνάντεζ), Mανιάς (78' Βαλιέντε).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: