28/03/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 - 17:13

Λεουτσάκος: «Αν δεν ικανοποιηθούν οι ομάδες, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής εν αναμονή της συνάντησης με Βασιλειάδη

Το ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη περιμένουν οι ομάδες της Β' Εθνικής για να δουν τι θα προκύψει σε οικονομικό επίπεδο εν όψει της νέας σεζόν.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη (9/8) ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής Λεωνίδας Λεουτσάκος, μιλώντας στο Metropolis 95,5, για να τονίσει ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν οι σύλλογοι της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας δεν λάβουν τα χρήματα που επιθυμούν.

«Αναμένουμε. Είμαστε οι τελευταίοι. Αναμένουμε τον υπουργό και όχι τη Σούπερ Λίγκα. Περιμένουμε να δούμε τι θα πάρουμε ως Λίγκα, τι θα μας πουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση, να το ξέρετε. Αν δεν ικανοποιηθούν οι ομάδες, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πώς θα ξεκινήσουμε, χωρίς να ικανοποιηθούμε; Η απαίτηση είναι να ικανοποιηθούν οι ΠΑΕ με σεβαστό ποσό. Πάλι ψίχουλα θα πάρουμε; Ας μας δώσουν 4-5 εκατ. ευρώ.

Αν παίρνει μία μεγάλη ΠΑΕ 5 εκατ. ευρώ και η άλλη παίρνει 3 εκατ. ευρώ, οι 16 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ πόσα πρέπει να πάρουν; Η κοινή λογική τι λέει;

Είμαστε επαγγελματική κατηγορία, κι εμείς έχουμε δικαιώματα, υπάρχουν απαιτήσεις, θέλουμε χρήματα. Οι πρόεδροι της Λίγκας πληρώνουν την Εφορία, το ΙΚΑ. Πρέπει να μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι. Κάναμε το πρωτάθλημα από 18 ομάδες και πήγαμε στις 16. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Στο τέλος θα μας αφανίσουν κιόλας. Τι θα γίνει τώρα;», είπε ο Λ. Λεουτσάκος.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε κάτι επίσημο για την αναδιάρθρωση. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Κάθε μέρα ακούμε κάτι διαφορετικό. Είναι απίστευτο, έχουμε ζαλιστεί από την όλη κατάσταση. Περιμένουμε να μας φωνάξει ο υφυπουργός. Είμαστε οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Έτσι πάμε. Πέρσι ήμασταν οι φτωχοί.

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και δικαστικές διαμάχες με τη Σούπερ Λίγκα. Το ποσό, που μας οφείλεται είναι στα 16,5 εκατ. ευρώ. Τα διεκδικούμε από το 2012. Είναι βάση του νόμου. Όχι ότι λέει ο Λεουτσάκος. Δεν πρέπει να μπουν στο τραπέζι κάποια στιγμή; Πήραμε τα χρέη από τη Σούπερ Λίγκα. Είμαστε ως κατηγορία μόνο για να πληρώνουμε. Πόσα θα πληρώσουμε;

Όλες οι ομάδες εκεί θα κινηθούν. Πώς θα ξεκινήσουν χωρίς χρήματα; Η κοινή λογική το λέει. Δεν μιλώ εξ ονόματός μου, αλλά δεν βλέπω να ξεκινάμε αν δεν δούμε χρήματα».

Μοιραστείτε το: