20/04/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 - 21:20

«Έριξε» Κέρκυρα, «κέρδισε» Μιραλάς ο Ολυμπιακός

Με κορυφαίο και μια φορά σκόρερ τον Βέλγο οι Πειραιώτες επικράτησαν με 5-1 των Φαιάκων, που πλέον ελπίζουν μόνο μαθηματικά στην αποφυγή της Β' Εθνικής * Σοβαρεύτηκαν στο β' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» * Βρήκε δίχτυα και ο νεαρός Βρουσάι!

Ήταν σοβαρός και άφησε μια γλυκιά γεύση στον κόσμο του σε μια σεζόν που είναι ήδη αποτυχημένη... Ο Ολυμπιακός πήρε επιβλητική νίκη με 5-1 επί της Κέρκυρας το βράδυ της Δευτέρας (16/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης», διατηρώντας τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, ύστερα από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια.

Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος της αναμέτρησης, όντας πολύ κινητικός και ενώ πέτυχε και ένα υπέροχο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ κέρδος για τους Πειραιώτες αποτελεί και η παρουσία του 19χρονου Βρουσάι, ο οποίος στην ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο ματς της 27ης αγωνιστικής πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα.

Όλα αυτά βέβαια υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς, που είδε το ματς από σουίτα του φαληρικού γηπέδου, ενώ για τους νησιώτες αυτή η ήττα ουσιαστικά ισοδυναμεί με τον υποβιβασμό τους στη Β' Εθνική.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη το πάλεψε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όμως μετά το 2-1 κατέρρευσε και πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Κομβικός ο Μιραλάς...

Στο πρώτο ημίχρονο οι Φαίακες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους «ερυθρόλευκους» πιέζοντας ψηλά, αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να αφήσουν κενούς χώρους στα μετόπισθεν, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Ανσαριφάρντ στο 12', ανοίγοντας το σκορ.

Οι Πειραιώτες, πάντως, είχαν με τη σειρά τους θέματα στην ανασταλτική τους λειτουργία και ο Επστάιν στο 27' έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σε μια φάση που δεν υπήρχε πουθενά ο Ελαμπντελαουί και ο Γερμανός αξιοποίησε δεόντως την «τρύπα» στο δεξί άκρο της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε σταδιακά «στροφές», κυρίως λόγω του ορεξάτου Μιραλάς, που στο 45'+2 βρήκε δίχτυα με εξαιρετικό σουτ, δείχνοντας σε αυτή τη φάση και για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στον Πειραιά κάτι από τα παλιά.

Το 2-1, λοιπόν, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του Χρήστου Κόντη, που κυριάρχησε εν συνεχεία.

Παραδόθηκε η Κέρκυρα, το καλύτερο ντεμπούτο για Βρουσάι...

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί και στο 51' ο Φορτούνης ολοκλήρωσε με πλασέ την ιδανική συνεργασία των Μιραλάς και Ανσαριφάρντ, στο ίσως καλύτερο φετινό γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Πλέον, όλα είχαν κριθεί και στο 71' ο Ένγκελς με κοντινή κεφαλιά βρήκε με τη σειρά του δίχτυα, με τον Μιραλάς να αντικαθίσταται επτά λεπτά αργότερα από τον Βρουσάι και να καταχειροκροτείται από τους οπαδούς των Πειραιωτών.

Το χειροκρότημα, βέβαια, κέρδισε και ο νεαρός φορ, που αξιοποίησε την πάσα του Ανσαριφάρντ στο 87' και με ωραίο πλασέ θα θυμάται για πάντα την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα.

Στους 54 βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι» και στο -1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στους 21 η Κέρκυρα και στο -5 από Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, κάνοντας πια πλάνα για τη νέα σεζόν στη Β' Εθνική.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς τον Κωνστάντιο του Συνδέσμου Εύβοιας και τον Σινιοράκη του Συνδέσμου Χανίων.

Κίτρινες: 23' Ταχτσίδης, 64' Ρομαό - 30' Γεωργίου, 33' Σιόντης, 72' Μπαλάφας, 85' Aρτυματάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Κούτρης, Νικολάου, Ένγκελς, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Ρομαό, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Ρόλε, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν (79' Αρτυματάς), Μυτίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: