19/03/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 - 17:40

Λεουτσάκος: «Βουνό τα προβλήματα, ο Βασιλειάδης έχει κρατήσει το πρωτάθλημα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον υφυπουργό Αθλητισμού ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας ανέφερε πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Γιώργου Βασιλειάδη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτός που έχει κρατήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής»,

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διακοπή της Σούπερ Λίγκας αλλά και στις αποχωρήσεις των Αχαρναϊκού και Βέροιας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM 89,4:

Για τις κλήσεις που έρχονταν για ύποπτα παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ φέτος, μετά τα 2/3 του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση: 

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για κανένα παιχνίδι μέχρι στιγμής και θεωρώ ότι αυτό είναι υπέρ των ομάδων και του δίκαιου αγώνα, που κάνουμε για ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα σ’ ένα τόσο μικρό διάστημα, όμως, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει με την Sports Radar και προβλέπει τριετή συνεργασία υπό την επίβλεψη της ΕΠΟ. Ενημερώνουμε τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, τι πρέπει να προσέξουν, τι συμπεράσματα βγάζουν, τι σημαίνει χειραγώγηση αγώνων. Εγώ δεν συμφωνώ, αλλά τι να κάνουμε που είχαμε μια συμφωνία και η συγκεκριμένη σύμβαση υπάρχει μόνο με τη Β’ Εθνική. Έχουν συσπειρωθεί παράγοντες και ομάδες. Εμένα εισήγησή μου είναι να μη συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, γιατί μας έκανε ζημιά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι που είναι πιο αποτελεσματικοί για τον έλεγχο των αγώνων».

Για το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν οι διαιτητές: 

«Οι διαιτητές έχουν μια σύμβαση με την ΕΠΟ. Το προηγούμενο δίμηνο έχουν βγει τα χρήματα και έχουν πάρει. Έχει παρθεί απόφαση να πληρώνονται ανά δύο μήνες. Εμείς έχουμε συμφωνία η ΕΠΟ να πληρώνει τους διαιτητές. Η Β’ Εθνική δεν είχε ποτέ προβλήματα παρ’ ότι έχουμε το 1/1.000 των χρημάτων της Σούπερ Λίγκας».

Για το γεγονός ότι υπάρχει διακοπή στη Σούπερ Λίγκα: 

«Όταν διακόπτεται ένα πρωτάθλημα, δεν είναι ό, τι πιο ευχάριστο. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και το θέαμα το προσφέρουν οι παίκτες. Θέλω να εξάρω τις διοικήσεις όλων των ομάδων της Β’ Εθνικής, που δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Είδαμε το προηγούμενο διάστημα να γίνονται παιχνίδια, όπως τα Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή - Άρης με κόσμο».

Για το ματς του Άρη με την Παναχαϊκή: 

«Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι, όπου η Παναχαϊκή ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος, ενώ μετά οι δύο ομάδες αντάλλαξαν συγχαρητήρια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε, παλεύουμε μόνοι μας. Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει κατά 90% έλληνες παίκτες. Είναι παίκτες που έχουν να βοηθήσουν, είναι σημαντικό τα λεφτά να μένουν στη χώρα μας. Πρέπει να τα δει αυτά η ΕΠΟ και να βοηθήσει περισσότερο τη Β’ Εθνική».

Για τις ομάδες που αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν, Αχαρναϊκός και Βέροια: 

«Οι ομάδες που έρχονται από τη Σούπερ Λ΄γκα, όπως φέτος η Βέροια, συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν αντέχουν στο τέλος. Φταίνε οι άνθρωποί τους, που κάνουν λάθος προγραμματισμό, δεν φταίει η Β’ Εθνική. Από την άλλη πλευρά, ο Αχαρναϊκός είχε διοικητικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε ομάδες με επτά και εννέα παίκτες. Θα πολεμήσουμε και θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Είμαστε ένα χρόνο στη διοίκηση και τα προβλήματα είναι βουνό. Ο κ. Βασιλειάδης είναι αυτός που έχει κρατήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Για το αγωνιστικό ενδιαφέρον και το αν θα υπάρξει ενιαία αγωνιστική στις τελευταίες αγωνιστικές: 

«Αυτό γίνεται συνήθως στις 3-4 αγωνιστικές ανάλογα με το πώς έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα. Και στην ουρά και στην κορυφή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα. Πρέπει ν’ αγκαλιάσει ο κόσμος τη Β’ Εθνική, γιατί γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια και λειτουργεί ως προθάλαμος για τη Σούπερ Λίγκα. Σκεφτόμαστε μήπως του χρόνου δημιουργηθεί μία δεύτερη Εθνική ομάδα, στην οποία να συμμετέχουν παίκτες από τη Β’ Εθνική και να λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό».

Μοιραστείτε το: