19/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 - 19:19

Ευρω-Ατρόμητος στην Τρίπολη

Διπλό Γιουρόπα Λιγκ για τους Περιστεριώτες, 1-0 τον Αστέρα με γκολ του Χατζηισαΐα στο 91'

Ήταν... ατρόμητος και στην Τρίπολη! Η εξαιρετική ομάδα του Νταμίρ Κάναντι συνέχισε το Σάββατο (17/2) τη φετινή θαυμάσια πορεία της στο πρωτάθλημα και πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Θ. Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα, για να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν τους 42 βαθμούς σε 22 αγωνιστικές και είναι για την ώρα στο -1 από τον τρίτο Ολυμπιακό (με δεδομένο βέβαια ότι δεν έχει τελεσιδικήσει η τιμωρία των Πειραιωτών με -3 πόντους), ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι νίκησαν για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς τους Αρκάδες με 1-0, τόσο στη Σούπερ Λίγκα όσο και στο Κύπελλο.

Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ατρόμητο ήταν ο Χατζηισαΐας με το γκολ που πέτυχε στο 90'+1, ο οποίος έκανε και πολύ καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Μανιά μαζί με τον Ρισβάνη.

Ανέβηκε ο Ουάρντα στο δεύτερο ημίχρονο, το ίδιο και ο Βασιλακάκης, σωστή η είσοδος του Ντάουντα στο ματς αντί του Σάκιτς, ο οποίος δεν βοήθησε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Από πλευράς Αστέρα, που για 5η σερί αγωνιστική έμεινε δίχως τρίποντο και με 28 βαθμούς παρέμεινε στην 7η θέση, ήταν δραστήριος ο Τόνσο στο πρώτο μέρος, χάθηκε μετά όμως, λίγα πράγματα και πάλι από Καλτσά και Τσιλιανίδη, δεν έδειξε κάτι στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε ο Τζααντί.

Καλύτερος μετά το 10' ο Αστέρας...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με πίεση ψηλά και με ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, για να χάσει σπουδαία ευκαιρία ο Βασιλακάκης μόλις στο 4'.

Μετά το δεκάλεπτο, πάντως, οι Αρκάδες ισορρόπησαν, επέβαλαν το ρυθμό τους και επισκέφθηκαν αρκετές φορές τα καρέ του Γιαννιώτη, με τους Περιστεριώτες να μην έχουν σε καλή κατάσταση τον Ουάρντα και να χάνουν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο.

Στη σημαντικότερη ευκαιρία από πλευράς των γηπεδούχων, πάντως, ο Πασαλίδης στο 39' ήταν σε θέση οφσάιντ κι ενώ η μπάλα μετά την κεφαλιά που έκανε ο στόπερ του Αστέρα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μανιάς στο 44' βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για χέρι του φορ των Πελοποννήσιων.

Ήταν ανώτερος και δικαιώθηκε στο φινάλε...

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ατρόμητος ήταν σαφώς ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, ένας Ατρόμητος που δεν επηρεάστηκε από την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του σταθερά καλού Ντιγκινί.

Οι παίκτες του Κάναντι δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες και ήταν φανερό ότι αν κάποια ομάδα ήταν να σκοράρει, αυτή θα ήταν οι φιλοξενούμενοι.

Όπερ και εγένετο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιαννούλη να εκτελεί κόρνερ από αριστερά, τον Χατζηισαΐα να κάνει την προβολή και τους λίγους οπαδούς των Περιστεριωτών, που βρέθηκαν στην Τρίπολη, να ξεσπούν δικαίως σε πανηγυρισμούς.

Ολοταχώς για Ευρώπη, λοιπόν, ο Ατρόμητος και ολοταχώς για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν φαίνεται να οδεύει ο Αστέρας, που μοιάζει να μην μπορεί να διεκδικήσει την πέμπτη θέση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας με βοηθούς τους Τάτση και Πασχάλη, αμφότεροι από τον Σύνδεσμο Ηπείρου.

Κίτρινες: 41' Καλτσάς, 53' Πασαλίδης - 49' Μάντσον, 57' Γιαννούλης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Aθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κ. Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (74' Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (61' Τζααντί), Μανιάς (77' Δουβίκας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Δ. Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Σάκιτς (46' Ντάουντα), Ουάρντα (90'+4 Καρασαλίδης), Ντιγκινί (58' λ. τρ. Μπρούνο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: