29/03/2024
SPECIAL | Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 - 12:00

18 ομάδες, 18 σημεία για το... 2018

Το νέο έτος είναι εδώ και το a-sports.gr κάνει έναν μίνι απολογισμό των ομάδων του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής μέχρι στιγμής με το νούμερο που θα μας «σημαδέψει» τις επόμενες 365 ημέρες

Αυτό ήταν λοιπόν... Το 2017 ανήκει πια στο παρελθόν και το 2018 είναι εδώ υποσχόμενο... συγκινήσεις.

Τέτοιες θετικές ελπίζουμε να δούμε και στα εγχώρια πρωταθλήματα και οι εκπλήξεις να είναι μόνο ευχάριστες.

Κάτι που στη Β' Εθνική μέχρι στιγμής έχει συμβεί κατά το ήμισυ. Γιατί υπάρχουν ομάδες που εντυπωσιάζουν από το ξεκίνημα και δείχνουν φιλόδοξες και πολλά υποσχόμενες, αλλά και άλλες που απογοητεύουν και ταλανίζονται από προβλήματα.

Με αφορμή το... σημαδιακό 2018 που αντιστοιχεί στις 18 ομάδες που ξεκίνησαν στο φετινό πρωτάθλημα, το a-sports.gr στέκεται στο σημείο που μας έχει μείνει από την κάθε μία μέχρι στιγμής, κάνοντας έτσι έναν μίνι απολογισμό των εννέα πρώτων αγωνιστικών.

ΑΡΗΣ: Το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αποφασισμένοι να γίνουν από την αρχή το απόλυτο αφεντικό για την άνοδο με στόχο να μην χάσουν και φέτος την ευκαιρία. Και το κατάφεραν κάνοντας το 7 στα 7, παρασέρνοντας στο... διάβα τους Αιγινιακό (5-0), Τρίκαλα (0-1), Καλλιθέα (2-0), Εργοτέλη (2-3), Παναχαϊκή (2-1), ΑΟΧ-Κισσαμικό (1-0) και Δόξα Δράμας (1-2).

Μάλιστα, ξεπέρασαν έτσι το ξεκίνημα του Αιγάλεω του Θωμά Μητρόπουλου που είχε κάνει το 6 στα 6 τη σεζόν 2000-01 υπό τις οδηγίες του Γιώργου Χατζάρα. Βέβαια, μετά το σερί ήρθαν οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο, με τον Δημήτρη Σπανό να ελπίζει η ομάδα του να επιστρέψει στα «τρίποντα» το 2018.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Η γενικότερη εικόνα «υγείας» που αποπνέει. Οι Αχαιοί επανήλθαν ορεξάτοι στην κατηγορία, αποφασισμένοι να «παλέψουν» για την άνοδο, παρά το γεγονός ότι ίσως αρχικά να μην θεωρούνταν φαβορί. Αποδεικνύουν, όμως, ότι είναι μία οργανωμένη ομάδα που έχει ενώσει μια πόλη και έχει τη στήριξη του κόσμου της τον οποίο... αποθεώνει για το δυναμικό του παρών σε κάθε ματς.

Άλλωστε, και η αγωνιστική εικόνα δικαιολογεί τον ενθουσιασμό. Έπειτα από 9 αγωνιστικές, βρίσκεται στη 2η θέση, μόλις στο -3 από τον πρωτοπόρο Άρη και στο +5 από τους διώκτες τους, ενώ έχει πάρει σχεδόν όλα τα ντέρμπι. Σίγουρα ξεχωρίζει το «διπλό» στο Γεντί Κουλε κόντρα στον ΟΦΗ με 2-1, καθώς και το 1-0 επί της Δόξας Δράμας, αλλά και το 2-0 στην πρεμιέρα επί των Τρικάλων, ενώ και κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» προηγήθηκε αν και τελικά ηττήθηκε 2-1.
apanaxaiki

ΟΦΗ: H διοικητική αβεβαιότητα. Οι Κρητικοί έχουν θέσει για φέτος ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, αλλά οι βαθμολογικές απώλειες έχουν προβληματίσει και σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κόντρα των μετόχων με τον Φώτη Τσάλο. To όνομα του Φανούρη Βατσινά επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από πρωτοβουλία των μετόχων, την ώρα που κάποιοι παίκτες αναζητούν αλλού το μέλλον τους, με ορισμένους να έχουν καταθέσει και προσφυγή. Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Γ.Σ. της 15ης Ιανουαρίου...

ΤΡΙΚΑΛΑ: Η αργή εκκίνηση και το φορτσάρισμα. Τα Τρίκαλα δεν παρουσίασαν κακή εικόνα αγωνιστικά στα πρώτα τους ματς, αλλά λίγο το γεγονός ότι τους έπεσαν όλα τα ντέρμπι μαζεμένα, λίγο η προσπάθεια της ομάδας να «δέσει», τα άφησαν για τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και γκολ (2-0 από την Παναχαϊκή, 1-0 από τον Άρη, 0-0 με τη Δόξα Δράμας και 0-0 με τον ΟΦΗ). Το «διπλό» στο Αίγιο επί του Παναιγιάλειου, όμως, φαίνεται ότι τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση και πλέον μετρούν τρεις σερί νίκες, συμπεριλαμβανόμενου και του 3-0 επί του Αχαρναϊκού που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας στους 15 βαθμούς με τον τρίτο ΟΦΗ.
atrikala

ΣΠΑΡΤΗ: Οικονομική αβεβαιότητα, αλλά και... κάστρο. Και στο φετινό πρωτάθλημα, δυστυχώς, τα οικονομικά προβλήματα «συντροφεύουν» πολλές από τις συμμετέχουσες ομάδες. Η Σπάρτη δεν αποτελεί εξαίρεση, με τον Δημήτρη Νικόλαρο να αναζητά συμμάχους για να βγει η χρονιά.

Αγωνιστικά, πάντως, η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά με όπλο και την έδρα της, αφού έπειτα από εννέα αγωνιστικές παραμένει αήττητη στο «σπίτι» της με τρεις νίκες (2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας, 3-0 τον Αχαρναϊκό στα χαρτιά και 1-0 τον Πανσερραϊκό) και μία ισοπαλία (1-1 με τον Παναιγιάλειο στην πρεμιέρα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Της... ισοπαλίας. Οι Πόντιοι είναι μέχρι στιγμής θιασώτες του «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι». Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς μετρά 5 σε 9 αγωνιστικές (0-0 με τη Σπάρτη, 3-3 με τον Πανσερραϊκό, 0-0 με τα Τρίκαλα, 1-1 με τον Εργοτέλη και 0-0 με την Παναχαϊκή). Παράλληλα έχει τρεις νίκες και μία ήττα που μέχρι στιγμής τον φέρνουν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Το εντυπωσιακό σερί που έλαβε τέλος και ο «μαύρος» Δεκέμβρης. Οι «μαυραετοί» από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι ανέβηκαν στη Β' Εθνική για... υψηλές πτήσεις και μέχρι τον... καταραμένο, όπως αποδείχθηκε, τελευταίο μήνα, τα πήγαιναν εξαιρετικά. Έως την 6η αγωνιστική και το ματς με την Παναχαϊκή, η Δόξα Δράμας δεν είχε δεχθεί καν γκολ, με τον Κώστα Αποστολόπουλο της Παναχαϊκής να «ματώνει» τα δίχτυα του Ορέστη Μένκα έπειτα από 477 αγωνιστικά λεπτά και συνολικά στη Β' Εθνική, για «μαυραετούς» και γκολκίπερ τους, 501! Η ήττα από τους Αχαιούς ήταν και η αρχή της κατρακύλας του Δεκεμβρίου, όπου οι Δραμινοί συγκέντρωσαν μόλις έναν βαθμό, αφού επίσης έχασαν από τον Άρη με 2-1 και έφεραν ισοπαλία με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό.
adoksa

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Δυνατή στο «σπίτι» της. Άλλη μία νεοφώτιστη που καταφέρνει να διατηρείται στα ψηλά στρώματα. Η Α.Ε. Καραϊσκάκης αποδεικνύει ότι ήταν έτοιμη για την κατηγορία και, παρότι πρωτάρα, αν δεν ήταν τα Τρίκαλα θα διατηρούσε έναν εντυπωσιακό απολογισμό στην έδρα της. Συγκεκριμένα, μέχρι την ήττα από τους Τρικαλινούς με 1-0 στο τελευταίο τους ματς στο «σπίτι» τους, οι Αρτινοί δεν είχαν χάσει ούτε βαθμό στο «κάστρο» τους, κερδίζοντας με 1-0 τον Αχαρναϊκό, 2-1 τη Σπάρτη και 3-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΒΕΡΟΙΑ: Καλύτερα... εκτός. Αν η κατάταξη έβγαινε με βάση τα εκτός έδρας ματς, η Βέροια θα το προτιμούσε! Κι αυτό γιατί στη σχετική βαθμολογία είναι... τρίτη, πίσω από τους Άρη και ΟΦΗ, ισοβαθμώντας με την Παναχαϊκή και τα Τρίκαλα. Οι Ημαθιώτες μετρούν τις μισές νίκες τους, τις 2 δηλαδή από τις 4, μακριά από το «σπίτι» τους, με 3-1 σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας και 3-0 στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό, ενώ έχουν μία ισοπαλία 1-1 με τον Αιγινιακό και μόλις μία ήττα από τις τρεις τους, με 1-0 από τον Πανσερραϊκό. Παράλληλα, εκκρεμεί και η τύχη του ματς με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό, στο οποίο έφθασαν καθυστερημένοι και ενώ είχε ήδη κλείσει το φύλλο αγώνα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Μέσα... θαυμάζεις, έξω μπάζεις. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι ο ορισμός της διπρόσωπης ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στην έδρα της, με απολογισμό 4 νίκες (1-0 τον Παναιγιάλειο, 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας, 3-0 τον Αχαρναϊκό στα χαρτιά και 1-0 τη Σπάρτη) και 1 ισοπαλία (0-0 με τον ΟΦΗ), όσες και οι Άρης και Παναχαϊκή, ενώ είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει δεχθεί γκολ στο «σπίτι» της!

Όταν, όμως, απομακρύνεται από την Καρδίτσα, η κατάσταση αλλάζει άρδην. Μαζί με τον Εργοτέλη, είναι οι δύο μοναδικές ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε βαθμό εκτός έδρας, μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς (2-0 από τη Δόξα Δράμας, 2-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 3-1 από την Α.Ε. Καραϊσκάκης και 1-0 από τη Βέροια), ενώ έχει πανηγυρίσει μόλις ένα γκολ, έχοντας δεχθεί 8!
asa

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η μεγάλη φυγή. Ιδιαίτερα δραστήριος θα πρέπει να εμφανιστεί ο Απόλλων Λάρισας στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, αφού ήδη μετρά επτά αποχωρήσεις και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέες. Οι Θεσσαλοί αποχαιρετούσαν... τρεις τρεις τους παίκτες τους πριν φύγει το 2017, με τους Μίλιτς, Διβανέ, Σάββα, Ιορδανίδη, Κραβαρίτη, Βουτσιά και Τζάνη να αποτελούν παρελθόν. Έτσι, είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε προσθήκες και ήδη προσανατολίζονται στο να αποκτήσουν 3-4 παίκτες πρώτης γραμμής, αλλά και 2-3 από τη Γ' Εθνική, ενώ θα επενδύσουν και στην Κ20.

ΑΟΧ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Η νέα προσπάθεια. ΑΟΧ και Κισσαμικός αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μέχρι στιγμής πραγματοποιούν αξιοπρεπή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Χανιώτες έχουν ακόμα σκαμπανεβάσματα, ενώ δείχνουν ότι τα... δύσκολα τους ταιριάζουν περισσότερο, αφού έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες, όπως αυτή της Παναχαϊκής (0-0) και Δόξας Δράμας (1-1), ενώ κοίταξαν στα μάτια και τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», χάνοντας τελικά με 1-0, στη μοναδική τους ήττα μακριά από τα Χανιά!

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Άμυνα, αυτή η μάστιγα. Άλλη μία ομάδα που άργησε να... πάρει μπρος και ακόμα ψάχνει τα πατήματά της. Ο Αιγινιακός έχει περάσει από πολλά... κύματα και διοικητικά, με τη σκυτάλη να αλλάζει χέρια από τον Γιάννη Νιώπα, αλλά και αγωνιστικά, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα μετά τον Εργοτέλη (σ.σ. εξαιρείται ο Αχαρναϊκός). Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 17 γκολ, με τους Ηρακλειώτες να έχουν 19, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ξεκίνημά τους, αφού μεταξύ άλλων έχασαν 5-0 από τον Άρη και 6-0 από τον ΟΦΗ!
aiginiakos

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Βαθμός εντός γηπέδου μακριά από τις Σέρρες... αγνοείται. Στο 2018 θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη μακριά από την έδρα τους τα «λιοντάρια». Στα... χαρτιά ο Πανσερραϊκός έχει το «τρίποντο» επί του Αχαρναϊκού, αλλά αυτό ήρθε χωρίς να μετακινηθεί καν από τις Σέρρες. Εντός των τεσσάρων γραμμών, δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει καν ισοπαλία, αφού έχει ηττηθεί 3-2 από τον Παναιγιάλειο, 3-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας, 1-0 από τη Σπάρτη και 2-0 από τον ΑΟΧ-Κισσαμικό.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Προπονητές σαν τα... πουκάμισα. Μπορεί να έχουν διεξαχθεί μόλις εννέα αγωνιστικές, αλλά ο Παναιγιάλειος έχει προλάβει να αλλάξει ήδη τέσσερις προπονητές! Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, βγήκε το «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Σπανό, με τον Σπύρο Μπαξεβάνο να τον διαδέχεται. Παρόλα αυτά, ο άλλοτε προπονητής του Κισσαμικού δεν πρόλαβε να κάνει πρεμιέρα σε επίσημο ματς, αφού η εικόνα της ομάδας στα φιλικά προβλημάτισε, με αποτέλεσμα έπειτα από 40 ημέρες οι δύο πλευρές να χωρίσουν τους δρόμους τους. Τα ηνία πέρασαν στον Νίκο Κουρμπανά, ο οποίος επίσης, όμως, δεν μακροημέρευσε, αφού η διοίκηση δεν έμεινε ικανοποιημένη από την εικόνα της ομάδας, παρά την ενίσχυση, με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη να είναι από τα τέλη Νοεμβρίου ο... τέταρτος φετινός τεχνικός.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πάει ο... μοναδικός. Η Καλλιθέα ήταν η μόνη ομάδα που ξεκίνησε με ξένο προπονητή στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μαρσέλο Τροΐζι ξεχώριζε για τον λόγο αυτό, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την ομάδα, με τον Βραζιλιάνο τεχνικό να... πληρώνει το μάρμαρο και να αποχωρεί έπειτα από οκτώ αγωνιστικές με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και έξι ήττες. Ο διάδοχός του βρέθηκε τελικά στην εγχώρια αγορά και στο πρόσωπο του Γιώργου Κορακάκη.
atroizi

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: H αμφιβολία και ο Γκώνιας. Ο Εργοτέλης πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς ήταν πολύ πιθανό να μην καταφέρει καν να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, αλλά τελικά η έλευση του Μαγκέντ Σαμί άλλαξε τα δεδομένα. Ο Τάκης Γκώνιας ανέλαβε, αλλά η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα μόνο ενθαρρυντική δεν είναι, αν και ακόμα «μοντάρεται» λόγω της προετοιμασίας - εξπρές. Οι Κρητικοί είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ούτε νίκη στο πρωτάθλημα, με τον τεχνικό τους να βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής. Μάλιστα, μερίδα των οργανωμένων ζητά την απομάκρυνσή του, απειλώντας ακόμα και με αποχή από το γήπεδο, χαρακτηρίζοντάς τον «πληγή».

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Το πρώτο... θύμα. Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν για ακόμα μία χρονιά τις ομάδες της κατηγορίας και οι Μενιδιάτες εγκατέλειψαν νωρίς. Ο Αχαρναϊκός έδωσε μόλις τρία ματς, ξεκινώντας, μάλιστα, με νίκη σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, αφού αδυνατούσε να εξοφλήσει τους παίκτες που κατέθεσαν προσφυγή και δεχόταν τις προβλεπόμενες αφαιρέσεις βαθμών, μέχρι να πέσουν τίτλοι τέλους.

* Η σειρά των ομάδων είναι βάσει της τρέχουσας βαθμολογίας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε το: