19/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 - 21:29

Πήρε δύσκολα το... αναμενόμενο διπλό στα Περιβόλια

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 0-1 τον Πλατανιά * Ακυρώθηκε κανονικό γκολ των γηπεδούχων στο 4'

Αποστολή εξετελέσθη για τον ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου (16/12) στα Περιβόλια, καθώς κέρδισε με 1-0 τον Πλατανιά για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Ήταν μια νίκη για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που εν πολλοίς αναμενόταν, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων είναι προφανής, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» αγχώθηκαν αρκετά για να φτάσουν στο δεύτερο φετινό τους διπλό στο πρωτάθλημα.

Τη λύση έδωσε ο Μαλεζάς σε συνεργασία με τον Κρέσπο στο 56', γκολ με τη σφραγίδα των αμυντικών δηλαδή αφού οι μεσοεπιθετικοί ήταν είτε άστοχοι είτε τους σταματούσε ο εξαιρετικός Κοκκαλάς.

Η ουσία είναι ότι με 31 βαθμούς ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή, υστερώντας βέβαια στην ισοβαθμία και με τους δυο τους να περιμένουν τι θα κάνει ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Κυριακής (17/12) στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια και σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν πρώτοι το 2017.

Από την πλευρά τους, οι Χανιώτες δικαιούνται να φωνάζουν για το γκολ του Γκρζέλτσακ στο 4', ο οποίος κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μια και καλυπτόταν, σε αντίθεση με τρεις συμπαίκτες του που ήταν εκτεθειμένοι, δεν επηρέαζαν όμως τη φάση.

Γενικά, η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα ήταν αξιόμαχη, αλλά μετά το 0-1 δεν μπόρεσε να αντιδράσει ιδιαίτερα και με τη 10η συνεχόμενη ήττα παραμένει ουραγός και σε δυσχερέστατη θέση σχετικά με την παραμονή.

Γκολ που δεν μέτρησε και εντυπωσιακός Κοκκαλάς...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το γκολ του Γκρζέλτσακ που έπρεπε να μετρήσει, με τους «ασπρόμαυρους», όπως αναμενόταν, να παίρνουν τα ηνία του αγώνα από εκεί και πέρα.

Ωστόσο, η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν φλύαρη, αφού ο Ρόκα είχε στήσει σωστά την ομάδα του στο γήπεδο και οι κενοί χώροι έλειπαν για τον ΠΑΟΚ.

Πέλκας και Μαουρίτσιο από τον άξονα και Κάμπος και Λημνιός από τις πτέρυγες προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Κοκκαλά, αλλά δεν τα κατάφερναν.

Στα τελευταία λεπτά, πάντως, η πίεση των Θεσσαλονικέων αυξήθηκε και σε τρεις περιπτώσεις ο γκολκίπερ της κρητικής ομάδας έκανε σημαντικές επεμβάσεις, για να μείνει το 0-0 μέχρι να οδηγηθούν οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Το έκριναν οι αμυντικοί...

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για κάποιο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και τελικά ήταν ο ΠΑΟΚ που χάρηκε με την προβολή του Μαλεζά στο 56', ο οποίος καλυπτόταν μετά την κεφαλιά-πάσα του Κρέσπο και άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Παπανικολάου τρία λεπτά αργότερα και κάπου εκεί εξαντλήθηκε η επιθετικότητά τους.

Ο Λουτσέσκου προτίμησε να ενισχύσει ανασταλτικά την ομάδα του με την είσοδο του Τσίμιροτ αντί του Μαουρίτσιο και ουσιαστικά το παιχνίδι μετά το 70' εξελίχθηκε διαδικαστικά.

Οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και πήραν εντέλει την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς τον Κουράκη του Συνδέσμου Ηρακλείου και τον Κουντουρέλη του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 61' Βάντερσον, 79' Στάμου - 84' Κάνιας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Kοκκαλάς, Βάντερσον, Στάμου (80' Πατράλης), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Δημούτσος, Ντεβέσα, Αγγελόπουλος (70' Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (84' Στόιτσεφ), Γκρζέλτσακ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Μαουρίτσιο (64' Τσίμιροτ), Κάνιας (86' Σάκχοφ), Λημνιός, Κάμπος (72' Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Κουλούρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: