29/03/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 - 19:25

Ένα και να καίει για την ΑΕΛ

Οι «βυσσινί» λύγισαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στο 86' παίρνοντας τη νίκη με 1-0

Έχει βρει τον δρόμο της και συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα... Δεν πτοήθηκε ούτε από τη διακοπή η ΑΕΛ, η οποία πήρε μία ακόμη νίκη το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) κάμπτοντας την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0.

Οι «κυανόλευκοι» έτρεχαν ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι αυτή τη φορά. Θα μπορούσαν να έχουν φύγει με την ισοπαλία, αλλά συνολικά δεν παρουσιάστηκαν καλοί απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε περισσότερες φάσεις και μεγαλύτερη διάθεση.

Το δούλεψε αρκετά το ματς ο Ηλίας Φυντάνης και τελικά δικαιώθηκε για την αλλαγή του σχηματισμού της ΑΕΛ σε αντίθεση με τον Ζόραν Βούλιτς που δεν βοήθησε από τον πάγκο με τις παρεμβάσεις του και κυρίως την έμπνευσή του να βγάλει τον Καστιγέχος.

Πολύ καλοί και οι δύο τερματοφύλακες, ενώ ξεχώρισε από εκεί και πέρα ο Ντέλετιτς. Καλός και ο Ναζλίδης, βοήθησε με την είσοδό του ο Περόνε. Χαμένος σε αυτό το ματς ο Αλμπάνης, ενώ και ο Ανιέτε έμεινε μακριά από τα στάνταρ του.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο για περίπου 25 λεπτά δεν γινόταν απολύτως τίποτα. Οι δύο ομάδες είχαν σημαντικά προβλήματα στο να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα να τη χάνουν εύκολα και να μην μπορούν να χτίσουν ορθολογικά επιθέσεις.

Εκείνη που απείλησε πρώτη τελικά ήταν η ΑΕΛ, η οποία έβγαλε δύο τελικές σε ένα δίλεπτο. Κάπου εκεί εντοπίστηκε ότι το πρόβλημα για τον Απόλλωνα ήταν οι στόπερ του. Παπάζογλου και Μπιτζιμίν δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί με αποτέλεσμα να μη συνεννοούνται τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 34' με τον Λεοζίνιο από το τακουνάκι του Ναζλίδη. Για να βγει καλή φάση, άλλωστε, για τους Θεσσαλούς έπρεπε η μπάλα να περάσει και από τα πόδια του τελευταίου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Τσόβιτς.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας ήταν για ένα ακόμη ματς πολύ καλός και το επιβεβαίωσε κάνοντας και στο 45'+3 άλλη μία καλή επέμβαση. Το μοναδικό που είχε να αντιπαραθέσει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν μία καλή στιγμή με τον Ανιέτε από ενέργεια του Μάατσι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για την ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς, όμως, πολύ γρήγορα εκείνος που πήρε τα ηνία του ματς ήταν ο Απόλλων. Ανέβασε τις γραμμές του, κέρδισε τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και ήταν εμφανές πως πατούσε καλύτερα.

Αυτό φυσικά μετουσιώθηκε και σε ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις τελικές σε διάστημα τριών λεπτών με τον Καστιγέχος να έχει τη μεγάλη φάση στο 56', όταν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόζοβιτς. Το πρόβλημα για εκείνους, όμως, ήταν ότι δεν πήραν αυτή τη φορά πολλές ενέργειες από τον Αλμπάνη με αποτέλεσμα να είναι μονοδιάστατοι και να παίζουν κυρίως από την πλευρά του Μάατσι.

Σταδιακά η ΑΕΛ ισορρόπησε και στο 65' άλλαξε και τον σχηματισμό της. Ο Φυντάνης έβαλε στο ματς τον Περόνε, η ομάδα του είχε δεύτερο φορ και αυτό τη βοήθησε να κρατά τον αντίπαλό της πιο πίσω.

Ο Βούλιτς φάνηκε να φοβάται το ματς, έβγαλε τον Καστιγέχος χωρίς ιδιαίτερο λόγο και έριξε τον Κύργια για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν. Έδωσε έτσι την ευκαιρία στην ΑΕΛ να πιέσει τον Απόλλωνα ακόμα περισσότερο.

Τελικά αυτό κόστισε στη μοναδική αδράνεια της άμυνας των «κυανόλευκων». Στο 86' Ναζλίδης, Περόνε και Ντέλετιτς συνδυάστηκαν ωραία και ο τελευταίος έκανε το 1-0 μετά και τη λάθος εκτίμηση του Κούρου. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Απόλλων, ο οποίος γνώρισε την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί του οι Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Δημητριάδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας).

Κίτρινες: 45'+1 Λαγός, 53' Ζίζιτς - 18' Μάατσι, 27' Χουάρες, 90'+4 Μπόζοβιτς, 90'+5 Γκόλιας

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83' Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κρίζμαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κούρος, Κονέ, Χουάρες, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Ανιέτε, Μάατσι, Καστιγέχος (76' Κύργιας).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: