26/04/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 - 21:40

Κλοπή στη Λεωφόρο

Σε ματς-ροντέο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με γκολ στο 90'+3 της ΑΕΛ με 2-1 * Ακυρώθηκε κανονικό τέρμα των «βυσσινί» * Τελείωσαν με εννέα παίκτες οι «πράσινοι»

Ματσάρα με λάθος πρωταγωνιστές... Παναθηναϊκός και ΑΕΛ είχαν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η 7η αγωνιστική και τελικά εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι «πράσινοι».

Το τελικό 2-1 τους δίνει ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση για τη συνέχεια, αλλά για να καταφέρουν να φτάσουν στην επικράτηση έπρεπε να βάλει το χέρι του τόσο ο διαιτητής Κουτσιαύτης όσο και ο επόπτης Καραβασίλης.

Ο πρώτος έδωσε ένα πέναλτι στον Μολίνς από αυτά που δίνονται στον γηπεδούχο ή είναι υπέρ του ισχυρού, ενώ ο δεύτερος είδε οφσάιντ στη φάση του 90', όταν ο Περόνε έφυγε μισό μέτρο πίσω από την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε. Σωστές ήταν οι αποβολές στους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποιες ωραίες συνεργασίες, θα μπορούσε να έχει τελειώσει πιο γρήγορα το παιχνίδι και πήγε να το πληρώσει αφού δεν το έκανε. Πολυτιμότερος του αγώνα ο Χίλιεμαρκ, κινητικός ο Μολίνς και με κάποιες καλές εμπνεύσεις ο Βιγιαφάνιες.

Για την ΑΕΛ, ο Μπόζοβιτς την κράτησε όσο μπρορούσε, ενώ καλά πήγε και ο Ρέντζας. Ντέλετιτς και Λεοζίνιο είχαν μερικές καλές στιγμές αλλά όχι συνολικά καλή απόδοση, ενώ εκείνος που μπήκε και άλλαξε την απόδοση ης ομάδας του ήταν ο Περόνε, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα.0000098ec0092d694f3f780e032d45228a0f5_l

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω. Έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της και έψαχνε διαδρόμους για να βγάλει φάσεις. Κατά κύριο λόγο το προσπαθούσε με κοντινές συνεργασίες με τον Χίλιεμαρκ να είναι ο κινητήριος μοχλός δημιουργικά.

Από δύο στημένα του Σουηδού έγιναν και οι πρώτες καλές στιγμές του Παναθηναϊκού, ο οποίος προσπαθούσε να πιέσει. Δεν ήταν εύκολο, όμως, κόντρα σε μία οργανωμένη άμυνα. Η ΑΕλ έκλεινε καλά τους χώρους, το πλάνο του Φυντάνη ήταν σωστό και οι αποστάσεις ανάμεσα στους παίκτες του μικρές.

Το πρόβλημα για τους Θεσσαλούς ήταν πως από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν καθόλου. Οι Ντέλετιτς και Λεοζίνιο δεν έκαναν κάποια προσωπική ενέργεια για να παγώσουν τον ρυθμό, ενώ ο Αγκάνοβιτς ήταν εντελώς εκτός κλίματος. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Ναζλίδη και έτσι ο Βλαχοδήμος ήταν θεατής.

Μετά το 30' ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι στροφές. Προσπάθησε και με τα ανεβάσματα των μπακ του να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά του έλειπε η σωστή τελική επιλογή. Μέχρι εκεί όλα γίνονταν καλά, όμως, στο φινάλε οι παίκτες του Ουζουνίδη τα χαλούσαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο «πράσινο» γκολ. Μόλις στο 49' από ένα ακόμη καλό στημένο του Χίλιεμαρκ ο Μολίνς κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Φατιόν. Το εκτέλεσε ένα λεπτό μετά ο Βιγιαφάνιες και έκανε το 1-0.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ΑΕΛ δεν είχε φανεί επιθετικά, αλλά στην πρώτη της καλή στιγμή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Λεοζίνιο να σημαδεύει το δοκάρι στο 57'. Ωστόσο, οι ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά ήταν ξανά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απείλησε με Λουντ και Χίλιεμαρκ.

Το «τριφύλλι» δεν κλείδωσε το ματς όσο θα μπορούσε και έτσι μπήκε σε περιπέτειες. Στο 77' ο Σιλά έκανε αφελές φάουλ και αποβλήθηκε πηγαίνοντας άγαρμπα στον αντίπαλό του και στο αμέσως επόμενο λεπτό από την εκτέλεσή του έγινε και το 1-1 με κεφαλιά του Περόνε.

Κάπου εκεί το παιχνίδι άνοιξε εντελώς και αυτό βόλεψε την ΑΕΛ που είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι «βυσσινί» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα στο 80', ενώ τέσσερα λεπτά μετά είδαν τους αντιπάλους τους να μένουν με εννιά λόγω αποβολής του Άλτμαν. Με τον Παναθηναϊκό να χάνει τελείως τη συνοχή του ψάχνοντας για το 2-1 ο Περόνε βγήκε μόνος του στο 90', σκόραρε και το γκολ του ακυρώθηκε λόγω... ανακάλυψης οφσάιντ από τον βοηθό. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους για το γκολ της νίκης και τελικά αυτό ήρθε για τους «πράσινους» στο 90'+3. Ο Χίλιεμαρκ έβγαλε σέντρα, κανείς δεν ακούμπησε την μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας), βοηθοί του οι Καραβασίλης (Καβάλας) και Γεωργακόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Σταθόπουλος (Αχαΐας).

Κίτρινες: 67' Κουρμπέλης, 87' Χουλτ, 90'+6 Βλαχοδήμος - 32' Ντέλετιτς, 34' Σιλά, 49' Ρέντζας, 49' Φατιόν, 87' Ντέλετιτς

Κόκκινη: 77' Σιλά, 84' Άλτμαν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ (90'+1 Ρέις), Βιγιαφάνιες (82' Άλτμαν), Μολίνς (86' Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς (88' Λαγός), Αγκάνοβιτς (69' Περόνε), Μασούρας, Λεοζίνιο, Ναζλίδης (90'+2 Γιαννιτσάνης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: