28/03/2024
Ομάδες | Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 - 17:31

Το παλεύει ακόμα για την άνοδο στη Β' Εθνική ο Ιωνικός

Οι Νικαιώτες κατέθεσαν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Την προσπάθεια να βρεθεί στη Β' Εθνική συνεχίζει ο Ιωνικός, γνωστοποιώντας την Πέμπτη (21/9) ότι προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Οι Νικαιώτες ζητούν είτε να γίνουν μπαράζ είτε να πάρει θέση στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, όπως ακριβώς συνέβη με τη Δόξα Δράμας και την Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Ιωνικός Νικαίας συνεπής με την ιστορία του και θεωρώντας απαράδεκτο, οι προβιβασμοί των ομάδων να μην γίνονται με αγωνιστικές διαδικασίες αλλά με γραφειοκρατικές, που μοναδικό κριτήριο έχουν, ποιος έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει υψηλή εγγυητική επιστολή τραπέζης. Γεγονός που φαλκιδεύει το στοιχείο της ευγενούς άμιλλας που πρέπει να χαρακτηρίζει τις διαγωνιζόμενες ομάδες οι οποίες κερδίζουν τον προβιβασμό τους με αγωνιστικές διαδικασίες εντός των γηπέδων.

Επειδή δεν θέλουμε ο επόμενος “πρωταθλητής” να είναι εκείνος ο οποίος θα καταβάλλει και την υψηλότερη εγγυητική και επειδή κουραστήκαμε να βλέπουμε τις αθλητικές αρχές της χώρας μας να παρακολουθούν με απάθεια τις απαράδεκτες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ, να χαρίζουν κυριολεκτικά την άνοδο χωρίς κανένα αγωνιστικό κριτήριο στις δύο ομάδες που εν μέσω Αυγούστου είχαν τη δυνατότητα εμπροθέσμως να καταβάλλουν την εγγυητική επιστολή των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000€) που εντελώς αυθαίρετα είχαν ορίσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των δευτεραθλητών στους αγώνες μπαράζ για την κάλυψη της κενής θέσης στην Football League.

Ο Ιωνικός προσφεύγει στο αρμόδιο διαιτητικός όργανο της ΕΠΟ ζητώντας την διενέργεια αγώνων μπαράζ ή την άνοδό του και τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Football League, όπως ακριβώς έγινε και με την Α.Ε. Καραϊσκάκης και Δόξα Δράμας, για τους λόγους που αναφέρει στην προσφυγή του».

Μοιραστείτε το: