20/04/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 23 Μαΐου 2017 - 18:07

Ψέματα, ψέματα, ψέματα...

Ο ΠΑΟΚ διέψευσε το φύλλο αγώνα του Κομίνη σύμφωνα με το οποίο οι «ασπρόμαυροι» δήλωσαν πως αδυνατούν να παίξουν χωρίς τον Ίβιτς στον πάγκο τους * Αντέκρουσε ο ΠΑΟ ότι η διακοπή έγινε με υπαιτιότητά του και ζήτησε τη συνέχιση του ματς από το 53' * Υπομνήματα την Πέμπτη (25/5), απόφαση μετά...

Για δύο περίπου ώρες Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «συγκρούστηκαν» στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας το απόγευμα της Τρίτης (23/5) για τη δικαστική τύχη του επεισοδιακού μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, που διεκόπη στο 53' κι ενώ οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Και η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» βελτίωσαν αρκετά τη θέση τους απέναντι στο βαρύ κατηγορητήριο για τα γεγονότα της αναμέτρησης της Λεωφόρου στις 17 Μαΐου 2017. Παρά όμως, τη καλή υπερασπιστική γραμμή είναι γεγονός ότι η αποφυγή της καταστροφικής τιμωρίας (με σημαντικότερες ποινές το -3 φέτος, το -2 στο νέο πρωτάθλημα και την ήττα στα «χαρτιά» στο εν λόγω ματς) είναι μια δύσκολή υπόθεση για να κερδηθεί και ειδικά από τον πρώτο βαθμό της αθλητικής δικαιοσύνης…

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να πείσουν και έτσι έμειναν με το να έχουν ως σημαντικότερο ατού τους το κατηγορητήριο των αντιπάλων τους…

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να… βουτήξει την επιχειρηματολογία του στην εμφανέστατη υπερβολή του σαφώς απαράδεκτου περιστατικού της ρίψης αντικειμένου στον Βλάνταν Ίβιτς και παράλληλα είπε ευθαρσώς ψεύτες τόσο το διαιτητή Κομίνη όσο και τον παρατηρητή αγώνα, ως προς το αναγραφόμενο από τον ρέφερι στο Φύλλο Αγώνα, ότι ο εκπρόσωπος του Παντελής Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η ομάδα αδυνατεί να παίξει μετά τη διακοπή του 53’ χωρίς τον προπονητή της, όταν εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, αφενός υποστήριξε ότι το κουτάκι μπύρας, που δέχθηκε ο Ίβιτς (οι «πράσινοι» παραδέχθηκαν ότι έπεσε το αντικείμενο) δεν μπορεί να προκαλέσει σε σοβαρό τραυματισμό και αφετέρου μίλησαν για θεατρινισμούς του Σέρβου προπονητή των Θεσσαλονικέων με μοναδικό σκοπό να πάρουν το ματς στα «χαρτιά».

Μάλιστα, το «τριφύλλι» βασιζόμενο στα αναγραφόμενα στο Φ.Α. και συγκεκριμένα στη δήλωση Κωνσταντινίδη (ο ίδιος βέβαια τη διέψευσε ενώπιον του αθλητικού δικαστή) περί αδυναμίας να αγωνιστεί η ομάδα εξαιτίας του τραυματισμού Ίβιτς σε αυτό αντέκρουσαν περί διακοπής με δική υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, ζητώντας τη συνέχιση του αγώνα από το 53’. Και αυτό το σημείο είναι κομβικό, αφού αν οι «πράσινοι» δεν κριθούν υπεύθυνοι για τη διακοπή, τότε όλο το κατηγορητήριο εις βάρος τους ανατρέπεται και πέρα από το ότι θα παιχθούν τα υπόλοιπα λεπτά του 90λεπτου οι ποινές ελαχιστοποιούνται μόνο σε τιμωρία της έδρας και πρόστιμο.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (25/5) και η απόφαση αναμένεται το νωρίτερο την ίδια ημέρα, αν όχι από την επόμενη και μετά…

Στην ακροαματική διαδικασία, πάντως, δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο ΠΑΕ, τους μάρτυρες των αντίπαλων πλευρών, αλλά και την αθλητική δικαστή του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας, Μαρία Σκολαρίκη.

Νομικός σύμβουλος του Παναθηναϊκού στην υπόθεση ήταν ο Γιάννης Κάρμης, την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Σταμάτης Γαρρής, ενώ ως μάρτυρας των «πρασίνων» κατέθεσε ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων Σπύρος Βλάχος.

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Λάμπρο Μπίρδα και Αχιλλέα Μαυρομάτη, στην αίθουσα παραβρέθηκε και ο σύμβουλος για θέματα διαιτησίας της Θεσσαλονικέων Μάλαμας Τεβεκέλης (κρατούσε και σημειώσεις!), ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ο τιμ μάνατζερ των «ασπρόμαυρων» Παντελής Κωνσταντινίδης.

Αρχικά η πλευρά του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκε πως κακώς ο ΠΑΟΚ κάνει κύρια και πρόσθετη παρέμβαση ως προς το Φύλλο Αγώνα και πειθαρχικό κομμάτι της πιθανής τιμωρίας των «πράσινων», ζητώντας να απορριφθεί η πρώτη και να κηρυχτεί απαράδεκτη η δεύτερη. Η έδρα, ωστόσο, είπε ότι αυτό θα το κριθεί από την απόφαση, ενώ η αθλητική δικαστής έκανε και… ντρίπλα στον Κάρμη λέγοντας ότι η απολογία του Παναθηναϊκού μαζί με την ένταση του κατά του κύρους του Φ.Α. δεν συνεκδικάζονται (κάτι που δεν ήθελε το «τριφύλλι»), αλλά συνεκφωνούνται…

Όσο για τον ΠΑΟΚ ως προς τις παρεμβάσεις του επισήμανε ότι τις κάνει νομιμότατα, καθώς έχει έννομο συμφέρον.

«Στο 53ο λεπτό υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και αυτό προκάλεσε την διακοπή του αγώνα. Οδήγησε στην παρέμβαση των διαιτητών που απομακρύνθηκαν στο κέντρο για να επιβάλλουν ποινές. Στο ίδιο σημείο υπήρξε αναταραχή και όχι σύρραξη πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Υπήρξε διατάραξη της τάξεως γιατί εισήλθαν παράγοντες που μπήκαν στο γήπεδο. Τότε έπεσε άδειο κουτί μπύρας που χτύπησε τον Ιβιτς. Δεν αρνούμαστε ότι έπεσε το αντικείμενο. Αρνούμαστε όμως ότι το αντικείμενο ήταν ικανό να προκαλέσει σωματική βλάβη και αρνούμαστε ότι ήταν αυτό που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα», είπε ο Κάρμης, ο οποίος υποστήριξε ότι η διακιπή δεν προέκυψε εξαιτίας του τραυματισμού του Ίβιτς, αλλά έπειτα από δήλωση του Κωνσταντινίδη, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο Σέρβος προπονητής έχει ζάλη και αιμορραγία και πήγε στο νοσοκομείο. Και επί της ουσίας ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού εξ αρχής αμφισβήτησε τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Ίβιτς.

Επιπρόσθετα ο δικηγόρος του «τριφυλλιού»  υπογράμμισε: «Εμείς αρνούμαστε ότι ευθυνόμαστε για τη διακοπή. Ο διαιτητής ήθελε να συνεχίσει τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε. Δεν έχουμε υπαιτιότητα εμείς. Ο ΠΑΟΚ φταίει, γιατί αρνήθηκε να συνεχιστεί το ματς. Εφόσον κρίνετε ότι κανείς δε φταίει, ας συνεχιστεί το ματς από εκεί που άρχισε".

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έφερε ως μάρτυρα τον υπεύθυνο διεξαγωγής των αγώνων του Σπύρο Βλάχο, ο οποίος με τη σειρά του είπε μεταξύ άλλων: «Στο 55' του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στον 4ο διαιτητή εκείνη τη στιγμή. Ανάμεσα στους δυο πάγκους. Δεν είδα να πέφτει το αντικείμενο από την κερκίδα. Εγώ πήγα να ηρεμήσω τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόλις έγινε η σύρραξη. Αφού ηρέμησε η κατάσταση, είδα μετά ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους και με τους διαιτητές. Είδα στο έδαφος τον Βλάνταν Ιβιτς, είχε πέσει ήδη κάτω. Ήταν κάτω πεσμένος, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από πάνω του και κρατούσε το κεφάλι του. Κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επίμονα ζητούσαν από τον 4ο να δει ότι ο Ιβιτς ήταν πεσμένος. Τον τραβούσαν από τη φανέλα τον 4ο για να του δείξουν ότι είναι πεσμένος ο Ιβιτς και προσπάθησαν να τον οδηγήσουν στο σημείο που ήταν πεσμένος. Πήγα από πάνω στον Ιβιτς, είδα ότι του έριχναν νερό στο κεφάλι. Είδα και το κεφάλι και το χέρι του και εκείνη τη στιγμή, δεν είδα αίμα.

Δεν ξέρω γιατί του έριχναν νερό. Προφανώς επειδή ήταν πεσμένος. Κρατούσε το κεφάλι και του έριχναν νερό στο κεφάλι. Δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μετά από ένα δυο λεπτά πήγε στα αποδυτήρια. Δεν είχε αίμα το χέρι και το κεφάλι του. Πήγα μετά στο κέντρο του γηπέδου και είδα παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατούν ένα τσαλακωμένο κουτί μπύρας. Κρατούσαν το αντικείμενο, ένα κουτάκι μπύρας και ήταν άδειο και το έδειχναν στον διαιτητή. Οι διαιτητές έλεγαν πάμε μέσα να ηρεμήσει η κατάσταση. Μεταξύ των παικτών υπήρχε διάλογος. Ο διαιτητής είπε να πάμε μέσα να ηρεμήσουμε. Το όλο σκηνικό άρχισε με τη φάση μέσα στην περιοχή και εκεί άρχισαν όλα. Ο διαιτητής δεν είχε δει τη ρίψη του αντικειμένου. Δεν αντιλήφθηκε τον τραυματισμό ο διαιτητής. Όταν έγινε το περιστατικό με το κουτάκι, ο διαιτητής ήταν στο σημείο που μάλωναν οι παίκτες.

Μπήκαμε στα αποδυτήρια, ο γιατρός είδε τον Ιβιτς και κατέθεσε γραπτώς στον διαιτητή τι έγινε με τον προπονητή. Οι διαιτητής ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τον Ιβιτς μέσα στα αποδυτήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Από τον παρατηρητή. Ήρθε ο γιατρός με την έκθεση του και εκείνη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προέβαλε ενστάσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής ζήτησε τον αστυνομικό διευθυντή στα αποδυτήρια του. Έρχεται στο γραφείο των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ έθεσε θέματα ασφαλείας. Δεν υπήρχε πρόβλημα για να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Με την αποχώρηση των δυο ομάδων στα αποδυτήρια, η κατάσταση ηρέμησε. Ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στον Κομίνη και μάλιστα τοποθετήθηκε διμοιρία πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μετά τη διακοπή, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ηθελαν όλοι να συνεχίσουν τον αγώνα εκτός από τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης έκανε παρέμβαση, μας είπε ότι ο προπονητής φεύγει στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έτσι οι διαιτητές για είκοσι λεπτά έμειναν στο γραφείο τους, μας κάλεσαν μέσα. Ο αστυνομικός διευθυντής ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι είχε βάλει διμοιρία πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Οι διαιτητές ήθελαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε. Η κατάσταση του Ίβιτς δεν δικαιολογούσε το να πάει στο νοσοκομείο».

Ακολούθως, η πλευρά του Παναθηναϊκού έδειξε φωτογραφία του άλλοτε προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, από το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2014, όπου είχε μπαταρισμένο κεφάλι και όμως δεν είχε διακοπεί το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ως μάρτυρας κατέθεσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος λειτουργίας αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ τονίζοντας: «Υπήρχε μια αψιμαχία μεταξύ των παικτών, που σταμάτησε γρήγορα. Σταματήσαμε τους παίκτες από τον πάγκο που ήθελαν να μπουν μέσα. Αντιλήφθηκα τον τραυματισμό. Είδα τον προπονητή να είναι κάτω, είδα δίπλα του το κουτάκι της μπύρας. Αμέσως έτρεξα στον 4ο να τον ενημερώσω γι' αυτό, αυτός κοίταξε προς τα εκεί και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Μου προκαλεί έκπληξη που οι παρατηρητές δεν είπαν κάτι στο διαιτητή. Ένας από τους παρατηρητές έφυγε πάνω από τον Ιβιτς και πήγε στον Κομίνη. Ο Ιβιτς ήταν ξαπλωμένος, είχε αίμα στο κεφάλι, είχε ανοίξει και μάλιστα υπήρξε πανικός. Ακόμη και στα αποδυτήρια ήταν με τα αίματα στο κεφάλι.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχε αναστάτωση. Μόνο στον πάγκο μας δίπλα στον Ιβιτς. Οι διαιτητές ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Κομίνης κάλεσε τους άλλους γύρω του και ο 4ος πήγε και το είπε στον διαιτητή. Εγώ πρώτος ενημέρωσα τον Κομίνη αλλά ο 4ος και ο παρατηρητής τον είχαν ενημερώσει πρώτοι. Τα πράγματα ήταν ήρεμα μετά τη σύρραξη και δεν είχαμε άλλα επεισόδια και συμπλοκές. Εγώ δυο φορές είπα στον Κομίνη ότι χτυπήθηκε και πήγα με το κουτάκι και το έδειξα. Μάλιστα με απομάκρυναν κάποιοι σεκιουριτάδες και πρόλαβα να το δείξω το κουτί. Μόλις το έκανα αυτό τότε ο Κομίνης έφυγε για τα αποδυτήρια. Οι διαιτητές δεν αποσύρθηκαν για τη σύρραξη αλλά όταν τους ενημερώσαμε ότι χτυπήθηκε ο Ιβιτς. Το δείχνει ξεκάθαρα αυτό το βίντεο».

Από εκεί και πέρα, ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ Μαυρομάτης επισήμανε: «Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, το αντικείμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Είχαμε τραυματισμό και δεν υπάρχει τραυματιόμετρο! Εχουμε τραυματισμό, αυτό που είναι ξεκάθαρο και θα το δείτε και από το βίντεο που προσκομίζουμε ότι ο διαιτητής διέκοψε το ματς γιατί ενημερώθηκε για τον τραυματισμό».

Μοιραστείτε το: