19/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 - 17:01

Πιο αποτελεσματικός ο Ατρόμητος και νέο τρίποντο

Ο Τόνσο σκόραρε στο 85' και οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 2-1 της Ξάνθης

 

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει ο Ατρόμητος με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του και το Σάββατο (18/2) οι «κυανόλευκοι» επιβλήθηκαν της Ξάνθης με 2-1 για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους σε ένα ούτως ή άλλως πολύ μέτριο ματς, ωστόσο αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που είχαν και πήραν δίκαια το τρίποντο, φτάνοντας τους 29 βαθμούς και πιάνοντας στην 7η θέση τον Πλατανιά.

Από την πλευρά τους, οι ακρίτες επιβεβαίωσαν ότι διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος, έμειναν δίχως νίκη για πέμπτη σερί αγωνιστική και με 33 βαθμούς παραμένουν προς το παρόν στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ευτυχώς που έβαλε το γκολ ο Πλατέλλας...

Το πρώτο ημίχρονο ήταν επιεικώς απαράδεκτο από άποψης θεάματος, αφού τα λάθη των παικτών ήταν πάμπολλα και η μπάλα έμενε για αρκετή ώρα στον αέρα.

Ο κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου ήταν λιγοστός, δεν θα τους παρεξηγούσε ωστόσο και κανείς αν τους... έπαιρνε ο ύπνος, μια και οι δύο ομάδες ήταν σε πολύ κακή μέρα.

Ο μόνος που έδειχνε να είναι πιο δραστήριος ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ήταν τελικά αυτός που ξύπνησε τους πάντες, όταν στο 42' βρήκε δίχτυα μετά από συστημένη πάσα του Ντάουντα και άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο όπου όλα συνηγορούσαν στο ότι το 0-0 δεν θα άλλαζε μέχρι την ανάπαυλα.

Βρήκε το γκολ από την άσπρη βούλα η Ξάνθη, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Τόνσο...

Στην επανάληψη οι Θρακιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κυνήγησαν την ισοφάριση, για να τα καταφέρουν στο 57' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές, που έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η εσχάτη των ποινών, πάντως, καταλογίστηκε από τον διαιτητή Παπαπέτρου κάπως αργοπορημένα, αφού σε πρώτο χρόνο ο άσος της Ξάνθης έκανε ένα πλασέ και μετά τον ανέτρεψε ο Γκορμπούνοφ, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από τους «κυανόλευκους».

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε κατόπιν ότι συμβιβάζεται με το «Χ», όχι όμως και ο Σα Πίντο, ο οποίος έριξε στον αγώνα τον Λε Ταλέκ στο 79' και γέμισε την επίθεσή του.

Εντέλει, ο Πορτογάλος προπονητής δικαιώθηκε αφού η ταυτόχρονη παρουσία των Λε Ταλέκ, Ντάουντα και Τόνσο στο γήπεδο αποσυντόνισε την άμυνα των φιλοξενούμενων, όπως φάνηκε στο 85ο λεπτό.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τόνσο βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, σκόραρε με πολύ ωραία προσπάθεια και χάρισε στον Ατρόμητο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τους ακρίτες από την πλευρά τους να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καρασαλίδη στο 90'+4.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Μακεδονίας και τον Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 56' Γκορμπούνοφ - 72' Ορφανίδης, 81' Καρασαλίδης

Κόκκινες: 90'+4 Καρασαλίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64' Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιντες, Λημνιός, Πλατέλλας (79' Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87' Κυριακίδης).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (76' Πιτσέλι), Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (84' Λισγάρας), Λάζιτς, Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά (60' Τριάδης), Φλίσκας.

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: