29/03/2024
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 - 18:12

Χορταστική ισοπαλία στο «Ελ Πάσο»

Δύο φορές πήρε το προβάδισμα η Αναγέννηση Καρδίτσας και άλλες τόσες απάντησε η Καλλιθέα στο μεταξύ τους 2-2 * Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι, με δέκα από το 48' οι «κιτρινόμαυροι»

Έμεινε όρθια στην Καλλιθέα και την κράτησε από κάτω... Βαθμό στο «Ελ Πάσο» πήρε το απόγευμα της Τετάρτης (18/1) η Αναγέννηση Καρδίτσας με το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες να λήγει με 2-2.

Ανώτεροι ήταν οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο μέρος, στο οποίο κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα, αλλά η αθηναϊκή ομάδα έσωσε τουλάχιστον την παρτίδα εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 48' με την αποβολή του Τσόπελα.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πολύ το τρίποντο προκειμένου να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις, αλλά έμειναν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας μαζέψει περισσότερους βαθμούς μόνο από τον Πανελευσινιακο και την Καλλονή.

Τέταρτο ματς χωρίς τρίποντο για την Αναγέννηση, η οποία είναι επίσης χαμηλά. Έπεσε κι εκείνη κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη νίκη των Χανίων επί του Αιγινιακού, αλλά η διαφορά είναι πως έχει δώσει δύο ματς λιγότερα, αυτά με τα Τρίκαλα και τον ΑΟΧ.

Ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά ήταν το ματς. Μόλις στο 4' ο Μπέλης δοκίμασε το πόδι του και δεν βρήκε στόχο και έξι λεπτά μετά έγινε το 0-1. Ο Μπλέντι από αριστερά έκανε παράλληλη μπαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ντάνκουα με σουτ άνοιξε το σκορ.

Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων. Μόλις στο 18' ο Σμυρλής έκανε μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κουτσόπουλο να μπερδεύεται και να δέχεται το γκολ έχοντας σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο, στο 27' έγινε το 1-2 με τον Ντιατά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπιτέλη.

Οι παίκτες του Νίκου Κουρμπανά μούδιασαν μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν και ήταν εμφανές πως στα επόμενα λεπτά έψαχναν τα πατήματά τους. Η Αναγέννηση δεν δέχτηκε πίεση και στο 40' σε μία ωραία αντεπίθεση δεν κατάφερε να φτάσει ως την τελική προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 48' αποβλήθηκε ο Τσόπελας και τα πάντα άλλαξαν. Ο Γιάννης Μάγγος πέρασε στο ματς τον Ζδραβο για να προσπαθήσει να διαφυλάξει το προβάδισμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η Καλλιθέα προειδοποίησε στο 50' έχοντας δοκάρι σε σουτ του Κατσικογιάννη και στη συνέχεια πίεσε όσο μπορούσε. Στο 62' το σουτ του Μπέλη κόντραρε στα σώματα, ενώ επτά λεπτά μετά ο Σμυρλής επιχείρησε να χριστεί ξανα σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι έπαιρναν συνεχώς και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και τελικά το κατάφεραν στο 75' με τον Πάτα να κάνει σουτ από το ύψος του πέναλτι και να νικά τον Κουτσόπουλο. Στα τελευταία λεπτά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεώργιος Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου), βοηθοί του οι Δημήτριος Βερρής (Λέσβου) και Γεώργιος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), ενώ τέταρτος ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).

Κίτρινες: 65' Σταμόπουλος - 13' Τσόπελας, 22' Δημόπουλος, 85' Κουτσόπουλος

Κοκκινη: 48' Τσόπελας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Σταμόπουλος, Πάτας, Συριόπουλος (66' Μάκο)(70' Ηλιάδης), Τσώνης, Γκίνη, Κατσικογιάννης (58' Γουόρντεν), Μπέλης, Τσίπρας, Σταματάκος, Σμυρλής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος, Ντάνγκουα (49' Ζδράβος), Τσιλούλης (79' Καραγιάννης), Ντιατά (71' Τζέκος), Μπιτέλης, Μπλέντι.

Μοιραστείτε το: