20/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 - 17:06

Μάγκας στο Μενίδι ο ΟΦΗ

Οι Ηρακλειώτες βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τον Αχαρναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη πήραν μεγάλο διπλό με 3-2 * Ο Χίσι το νικητήριο τέρμα στο 90'+1

Ο ΟΦΗ θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και την Κυριακή (15/1) φώναξε δυνατό «παρών» στη μάχη για ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στα μεγάλα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, λοιπόν, κέρδισε εκτός έδρας τον Αχαρναϊκό με 3-2 και με 20 βαθμούς έπιασε τον Άρη στην τρίτη θέση της Β' Εθνικής ύστερα από 10 αγωνιστικές, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι περισσότερο από τους «κίτρινους» και όντας στο -6 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης.

Το σημαντικότερο, βέβαια, για τους Κρητικούς είναι ότι κέρδισαν τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού στο πρώτο ημίχρονο πελαγοδρομούσαν και δίκαια ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, για να πραγματοποιήσουν επική αντεπίθεση στην επανάληψη και να θυμίσουν κάτι από την ομάδα του ένδοξου παρελθόντος που πρωταγωνιστούσε και στη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά τους, οι Μενιδιάτες τα έδωσαν όλα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και στη συνέχεια... κλάταραν, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για να μείνουν έτσι στην έκτη θέση και στους 14 βαθμούς.

Εξαιρετικός ο Αχαρναϊκός, σε άλλο γήπεδο ο ΟΦΗ...

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «πράσινους», καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Τζέφερσον εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ με το... καλημέρα.

Το γρήγορο γκολ αποσυντόνισε παντελώς τους Ηρακλειώτες που προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν τα καρέ του Αποστολίδη, ενώ και στα μετόπισθεν επικρατούσε... θάλασσα κάθε φορά που οι παίκτες του Μίλος Κόστιτς έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Ο Αχαρναϊκός, λοιπόν, κυριαρχούσε και στο 38' ο Ντάγκρας δεν άφησε αναξιοποίητη μία ακόμη τρύπα στην οπισθοφυλακή του ΟΦΗ για να γράψει το 2-0 με το οποίο οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Μεταμορφώθηκε και το πήρε στο φινάλε...

Στην επανάληψη, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε άρδην και οι παίκτες του Νιόπλια μπήκαν... αφιονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κοζανίτη τεχνικό να ρίχνει στο ματς τους Μάνο και Χίσι, να τα παίζει όλα για όλα και να δικαιώνεται.

Οι Ηρακλειώτες... έπιασαν από το λαιμό τους αντιπάλους τους και αρχικά μείωσαν στο 48' με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Μιλοσάβλιεφ, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Κομεσίδης στο 56ο λεπτό με κοντινό γυριστό σουτ.

Το μομέντουμ της αναμέτρησης είχε αλλάξει για τα καλά, ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στο νικητήριο τέρμα και τελικά τη λύση έδωσε ο Χίσι στο 90'+1, βρίσκοντας δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Ράντι και ολοκληρώνοντας την εκπληκτική ανατροπή της ομάδας του.

Έτσι, οι Κρητικοί έφυγαν με το τρίποντο από μία πολύ δύσκολη έδρα και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπλάνας του Συνδέσμου Μεσσηνίας με βοηθούς τον Παλαμίδα του Συνδέσμου Λακωνίας και τον Αρμακόλα του Συνδέσμου Κυκλάδων.

Κίτρινες: 40' Σταμούλης - 52' Μιλοσάβλιεφ, 54' Κομεσίδης, 68' Κοιλιάρας, 73' Ράντι, 89' Αντουκόρ.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Παπατόλιος, Καραντασιάδης, Ζαχαρός (83' Μεγαλοοικονόμου), Ντάγκρας, Σταμούλης, Πλαβούκος, Μουστάκης, Τζέφερσον.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Όστοϊτς, Κομεσίδης, Μητρόπουλος (46' Μάνος), Αντουκόρ, Χαντί (46' Χίσι), Ράντι, Μιλοσάβλιεφ (79' Βαλλιάνος), Βουό.

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: